• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Lisäkkeet

Paahdettu parsa & munamajoneesi

Alkuvuoden odotetuin sesonki on vihdoin saapunut. Eurooppalainen parsa on on pitkän pimeän kauden jälkeen kevään esitanssi. Se on odottamisen arvoista: raikasta ja rapsahtavaa, maukasta ja melkein liian hyvää ollakseen totta.

Minusta parsa on parasta paahdettuna. Sillä ei ole väliä paahtaako parsan pannulla, uunissa vai grillissä, vain sillä on väliä, että lämpöä on riittävästi. Paahtaessa parsoihin jää hyvä, rapsakka suutuntuma. Paahtaminen tuo parsaan myös upean, no sellaisen paahteisen maun.

Rakastan parsaa ihan sellaisenaankin hyvällä oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa maustettuna. Päälle voi myös raastaa pecorinoa tai parmesaania. Ja hei, jos löydätte italialaista tryffeli-oliiviöly-lampaanmaitojuustoa, sopii se parsan kanssa aivan ihanasti. Minä olen ostanut juustoa Kuopion kauppahallin Ykkösherkku-puodista) – yksi loistosyy lisää mennä mualimannappaan.

Juuston lisäksi kananmuna on parsan paras kaveri. Eikä parsa varsinaisesti vierasta majoneesikaan. Munamajoneesissa – hienommalta nimeltä bolzanolaisessa kastikkeessa – yhdistyvät nämä kaksi. Eikä siihen sitten juuri muuta tarvitakaan. Munamajoneesi on tyypillinen Etelä-Tirolissa parsan kanssa syötävä kastike, ja Bolzano on siis tuon Dolomiittien sylissä hehkuvan alueen pääkaupunki. Kastikkeen pariin minut johdatti paikallinen ystäväni. Italialaisiin kannattaa ruokajutuissa luottaa, aika harvoin menee silloin pieleen. Tämäkin helppo kastike on ihan järjettömän hyvää. Majoneesin voi tehdä toki itsekin, mutta minä käytän usein hyvää valmismajoneesia, koska se säilyy jääkaapissa hyvin. Jos bolzanolaisen kastikkeen lisäksi parsan kanssa haluaa juustoa, voi paahdettavien parsojen päälle ripotella jotain yllä mainituista herkkujuustoista.

Resepti

Paahdettu parsa & munamajoneesi eli bolzanolainen kastike

neljälle

500 g vihreää parsaa

1 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

(hieman raastettua parmesaania tai pecorinoa)

munamajoneesi eli bolzanolainen kastike

2 kananmunaa

1 dl majoneesia

1 tl Dijon kokojyväsinappia (voi jättää pois)

ripaus suolaa

Valmista ensin kastike. Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä. Tilsi kuoritut munat haarukalla ja sekoita majoneesin joukkoon. Mausta pienellä määrällä suolaa ja halutessasi sinapilla.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kiertoilmauunissa 200 astetta riittää. Leikkaa tai taita parsoista puumainen kanta pois. Laita parsat leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Huiski päälle oliiviöljyä ja hieman suolaa. Paahda noin 8–10 minuuttia eli kunnes parsojen nuput ovat saaneet hieman väriä ja paahteisuutta.Tarjoa parsat munamajoneesin kanssa.


Leave a Comment

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Islantilaiset hodarit
Next Post: Kukkakaalipihvit & yrttiöljy »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT