• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Keitot

Paahdettu tomaattikeitto

Tuoreista tomaateista tehty keitto on tomaattikeittojen aatelia. Mikään ei tietenkään voita kesän punastuttamista ja makeuttamista tomaateista tehtyä soppaa, mutta talvisistakin mukatomaateista saa maistuvaa ruokaa kypsyttämällä niitä ensin hieman liian kauan huoneenlämmössä ja paahtamalla ne sitten uunissa sipulien kanssa. Paahtaminen tekee tomaateista intensiivisen makuisia ja pehmittää kuoretkin sopivasti keittoon helposti soseutuvaksi makutiivisteeksi.

****

Paahdettu tomaattikeitto
2-3 annosta

500g tomaatteja
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
5 dl kasvislientä
2 rkl tomaattipyrettä
n. 1 rkl hunajaa
1/2 dl kermaa

lisäksi halutessasi
tuoreista yrteistä tehtyä öljyä (basilikaa, oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa (sokeria)) 
vuohenjuustoa
vaaleaa leipää

Lämmitä uuni noin 175 asteeseen. Lohko tomaatit muutamaan osaan, poista kannat. Kuori ja lohko sipuli ja kuori myös valkosipulinkynnet. Levitä leivinpaperin päälle tomaatti- ja sipulilohkot sekä kokonaiset valkosipulinkynnet. Mausta oliiviöljyllä sekä suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa puolisen tuntia. Kasvikset saavat saada väriä pintaan, pieni rusketus tekee hyvää meille kaikille.

Mittaa kattilaan kasvisliemi ja tomaattipyre ja kaada paahtuneet kasvikset sekaan. Anna keiton poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella huolellisesti. Mausta hunajalla ja pyöristä kermalla ja anna vielä kuumeta kiehuvaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai hunajaa.

Leivästä voi halutessaan paistaa rapeita krutonkeja ja yrttiöljyn ja juuston voi ripotella keiton päälle. Hyvää kaikin tavoin.

****

Keittoon voi vallan hyvin käyttää jo pehmenneitä tomaatteja. Hävikistä herkuksi, you know.


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pinaatti-artisokkadippi
Next Post: Papupanzanella »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    18.4.2013 at 18:39

    Meillä kaiketi kevät on aika lailla aikataulussa, mutta minun sisäisen kalenterin mukaan piti olla jo 🙂 Mutta viikon aikana korkeista hangista on hävinnyt iso osa ja kasvimaata ja nurmikkoakin näkyy jo, wuhuu!

    Reply
  2. Unknown says

    18.4.2013 at 11:40

    Paahtamalla paranee miltei kaikki :). Omaa satoa odotellessa… Himskatin kevät kun on niin toivottoman myöhässä.

    Reply
  3. Hannele says

    17.4.2013 at 15:20

    Mozzarella tekee ihmiselle aina hyvää, varsinkin tomaatin parina 🙂

    Kiitos!

    Reply
  4. Unknown says

    17.4.2013 at 07:57

    Näin tomaattikeitto on parasta 🙂 ite laitan sekaan vielä palan mozzarellaa. Kiva kun palautit tän herkun taas mieleen!

    Nätit kuvat. Taas 😉

    Reply
  5. Hannele says

    16.4.2013 at 20:30

    Paahtaminen antaa kyllä tomaateille(kin) aivan uuden ulottuvuuden. Suosittelen!

    Reply
  6. Hannele says

    16.4.2013 at 20:29

    Yeah, yksinkertaisesti luottokamaa.

    Reply
  7. annemi says

    16.4.2013 at 20:17

    Tutut lusikat, meillä on samanlaiset soppalusikat 🙂 tomaattikeitto on kyllä meidän perheen suosikkiruoka. Pitääkin kokeilla tätä paahdettua versiota kesän tomaattien kypsymistä odotellessa!

    Reply
  8. Jonna says

    16.4.2013 at 20:07

    I know, aika samalla reseptillä vedetään meillä varmaan joka kuukausi läpi talven. Helppoa ja kevyttä arkiruokaa.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.