| |

Paahdettuja kasviksia & pastaa

Uunissa paahdetut kasvikset ovat helppoudessaan ja herkullisuudessaan lisäkkeiden aatelia. Eikä kukaan voi väittää, että ruoka olisi tässä tapauksessa kallista, sillä ainekset eivät montaa euroa maksa.

Mutta sivuosasta päärooliin paahdetut kasvikset pääsevät, kun niiden rinnalle keitetään täysjyväpastaa. Kasvikset uunissa saama intensiivinen maku, suolaisuuden ja makeuden yhdistelmä ei paljoa lisäkommervenkkejä kaipaa – kourallinen parmesaania riittää.

****

Paahdettuja kasviksia & pastaa

porkkanaa
kukkakaalia
naurista
munakoisoa
(tai muita kauden kasviksia)

suolaa
hieman hunajaa
öljyä
valkosipulia
omenaviinietikkaa tai vastaavaa

pastaa
parmesaania

Kuori ja pilko kasvikset. Tee rouheita paloja, ei mitään silppua. Laita kasvikset uunivuokaan ja mausta suolalla, hunajalla ja valkosipulisilpulla. Huiski öljyä päälle ja pyörittele makuja sekaisin. Paahda n. 180-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia eli kunnes kasvikset ovat hieman kypsyneet ja saaneet väriä. Älä paista kasviksia läpikypsiksi. Mausta vielä pienellä määrällä etikkaa. Tarkista maku. Kun kasvikset ovat pääosassa, tulee niiden olla erityisen maukkaita.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja annostele pasta lautasille. Kumoa kasviksia päälle ja raasta parmesaania maun mukaan. Annoksen voi viimeistellä tuoreilla yrteillä ja/tai oliiviöljyllä.

****