• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Illanistujaiset Juhlat Suupalat & naposteltavat

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Kaupallisessa yhteistyössä Carr’sin kanssa

Liki syntisen ihanasti valuva kuuma juusto, hedelmiä ja rapeita keksejä. Syksyn upein juustotarjotin on tässä.  

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Uunissa paistettu camembert on yksi upeimmista – ja helpoimmista – tavoista saada aikaan wow-efekti. Olen tutkinut asiaa empiirisesti ja tulos on selvä: Paistetun juuston kannen avaaminen ja kuumaa juustoon dippaaminen aiheuttaa joka kerta onnenääniä. Ehkä osa onnenäänistä aiheutuu myös siitä tunnelmasta, kun ystävät tai perhe on koossa saman pöydän ääressä ja kurkottaa lähemmäs toisiaan, keskellä kattausta olevan kekseillä ja hedelmillä viimeistellyn juustolautasen äärelle.

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Koska vastakohdat täydentävät toisiaan, on rapeiden asioiden kastaminen juustoon suositeltavinta. Rapeat omppulohkot, viinirypäleet tai keksit suorastaan hullaantuvat kuumasta juustosta. Mutta kyllä pehmeämmätkin hedelmät kuten persimonit tai klementiinit juustokylvystä nauttivat. 

Kekseillä saa kahmaistua juustoa eniten kyytiin, ja suosikkiyhdistelmäni onkin Carr’s original, voileipäkeksien kunkku, jonka päällä on paljon keksinkyljellä kahmaistua, kuumaa camembert-juustoa ja viipale persimonia tai kotimaista omenaa. Myös viinirypäleitä kannattaa dipata valuvaan juustoon. Samalla tulee ihan vahingossa uitettua helposti myös sormia.

Camembert-juuston kanssa samaan aikaan paahdoin myös viinirypäleitä. Paahdetut viinirypäleet on aivan superihania! Tykkään tarjota kuumat ja hieman jo poksahtaneetkin viinirypäleet paitsi juuston ja keksien myös tuoreiden viinirypäleiden kanssa. Rakastan sitä tekstuurien vaihtelua, joka paahdetuissa ja tuoreissa viinirypäleissä on. Ja miten molemmat voivatkin olla niin herkullisia mutta täysin erilaisia. 

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

Ohuet ja rouskuvat Carr’s original -keksit ovat ikisuosikkejani. Ne ovat maukkaita siltään tai suolaisella voilla siveltynä. Tykkään siitä, ettei kekseissä ole liikaa suolaa. Se lisää niiden monikäyttöisyyttä ja antaa tilaa täytteiden mauille. Keksit toimivat mainiosti alustana vaikkapa hummus-keolle, muhammara-vuorelle tai antipasti-annokselle. Ja tietysti: juustotarjottimelle keksit kuuluvat ilman muuta. 

Paistettu camembert – hurmaavan juustotarjottimen kuuma sydän

KILPAILU – VOITA HERKKUKORI

Haluaisitko kotiisi ihanan herkkukorin piristämään vuoden pimeintä aikaa? Kommentoi tätä blogipostausta viimeistään 25.11.2018 ja olet mukana arvonnassa. Kerro, mitä sinun juustotarjottimellasi aina on. Tutustu kilpailun sääntöihin TÄÄLLÄ.

Resepti

Paistettu camembert & viinirypäleet kahdella tapaa

2–4 annosta

1 camembert-juustokiekko

rouhaisu mustapippuria

loraus oliiviöljyä

terttu viinirypäleitä

lisäksi

Carr’s original -keksejä

tuoreita viinirypäleitä

persimoneja

klementiinejä

kotimaisia omenoita.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista juustosta muovikääre. Jos olet ostanut juuston puulaatikossa, voin laittaa sen laatikkoon takaisin paahtamisen ajaksi. Aseta juusto uuninkestävään vuokaan tai esimerkiksi valurautapannuun.

Pese viinirypäleet ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Paista juustoa ja viinirypäleitä 15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa muut tarjottavat: viipaloi persimonit, kuori klementiinit ja lohko omenat. Asettele keksit ja hedelmät tarjolle. Nosta kuuma juusto keskelle ja tarjoa heti.


15 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Lehtikaalipesto
Next Post: Marinoitu lehtikaalisalaatti »

Reader Interactions

Comments

  1. Anonyymi says

    25.11.2018 at 16:44

    Oi ihana sula juusto. Minä ja ystäväni rakastetaan tätä, hänen miehensä ei niinkään ja sanoo aina ettei ole valmis suutelemaan ystävääni ainakaan viiteen tuntiin sulan Camembert- juuston syömisen jälkeen, tulee kuulemma juustohengitys;) Tulee tai ei, on sen arvoista!<3

    Muuten juustolautasella pitää olla jotakin hyvää hilloa, esim. omena- calvados- hyytelö/hillo on ihan mahtavaa esim. Cheddarien kanssa, lisäksi tuoretta päärynää ja pähkinöitä, ja tietysti JUUSTOA:)
    [email protected]

    Reply
  2. Annakatariina says

    24.11.2018 at 20:07

    Kuulun siihen (merkilliseen?) vähemmistöön, joka ei ole oppinut nauttimaan juustoista. Tuorejuustot ovat toistaiseksi ainoita, joita juustotarjottimelle itseäni varten laitan eli tarjottimeni on kaikkien taiteen sääntöjen vastainen… Cantadoun piparjuurituotejuusto ja pippurirouheella päällystetty juusto (voi miksi Valio lopetti Mustapekan valmistamisen?!) kuuluvat tarjottimelleni ja jos herkuttelemassa on muitakin kuin vain minä, niin ostan esim. Viinitarhurin juuston, jonka loput voin sitten antaa jollekin vieraalle mukaan 🙂 Carr´s vesikeksit ja Ritz suolakeksit ovat vakioita, samoin kuin päärynäviipaleet ja jokin hyvä hillo tai marmeladi, usein itse keitetty. Jos piparjuurituorejuustoa jää, höystän lopulla seuraavan päivän punajuurisosekeiton – tulee aivan mielettömän hyvää!

    Reply
  3. Anonyymi says

    24.11.2018 at 20:04

    Sinihomejuustoa ja piparkakkuja sekä tuoreita taateleita, suolakeksejä ja brietä
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    Reply
  4. EllaS says

    24.11.2018 at 18:24

    Brietä ja päärynää on oltava ja ikisuosikkini gruyere se juustotarjottimen helmi. 👌

    Reply
  5. Jennyigi says

    23.11.2018 at 08:09

    Chilikermajuustoa, viikunahilloa ja viinirypäleitä ainakin pitää olla.

    Reply
  6. Hilda Hissu says

    22.11.2018 at 18:56

    Tämä olisi kyllä todellinen piristys 🙂 Erilaiset hedelmät, keksit ja juustoista ainakin sini- ja valkohomejuustot kuuluvat juustoherkutteluiltoihin 🙂
    [email protected]

    Reply
  7. Taru says

    21.11.2018 at 09:45

    Sipuli hilloketta, hyvää cheddaria sekä jotain leikkelettä. Niistä on juustoherkuttelu tehty

    Reply
  8. anna s. says

    19.11.2018 at 20:15

    Juustotarjottimelta löytyy ainakin viinirypaleitä, erilaisia keksejä, joulun lähestyessä pipareita, chili-juustoa ja briejuustoa 🙂
    [email protected]

    Reply
  9. Anonyymi says

    19.11.2018 at 16:59

    Juustotarjottimeltani löytyy erilaisia hedelmiä, keksejä ja juustoja. Juustot aina vähän vaihtelee, mutta aina on oltava ainakin sini- ja valkohomejuustoa.
    [email protected]

    Reply
  10. Anonyymi says

    19.11.2018 at 04:54

    Noita paahdettuja viinirypäleitä on pakko kokeilla! Siinä myös hyvä syy koota tarjolle juustotarjotin ja kutsua ystäviä istumaan iltaa. Outi/outivar[at]gmail.com

    Reply
  11. Jannna says

    18.11.2018 at 20:37

    Vitsit, mikä herkkuresepti ja mitä kuvia!

    Mun juustolautaselta löytyy aina valko- ja sinihomejuustoa sekä Emmentalia, tuorejuustojen kera.

    Reply
  12. Maija says

    18.11.2018 at 18:06

    Kiitos kun muistutit tästä ihanasta herkusta, koko syksynä ei ole tullut tehtyä uuni-camembertiä�� Asia täytyy korjata pikimmiten!
    Muuten juustolautaselta löytyy lähes poikkeuksetta kirpeää vadelmahilloa ja valkohomejuustoa ohuen patonkiviipaleen päälle kasattuna. Taivaallista!
    Herkullista joulunaikaa ��

    Reply
  13. Anonyymi says

    18.11.2018 at 16:16

    Aurajuustoa ja Alpzirleriä. [email protected]

    Reply
  14. Anna says

    18.11.2018 at 15:22

    Appelsiinihillo on uusi suosikki. En kyllä oikeasti osaa valita, kaikki juustot ja juustoihin liittyvä on niin ihanaa!

    Reply
  15. jennihar says

    18.11.2018 at 13:47

    Mun juustotarjottimelta pitää juustojen lisäksi löytyä viikunahilloa ja saksanpähkinöitä!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.