| | |

Parsa-pecorinopiirakka

Parsa-peconinopiiras – Asparagus Pecorino Pie | Kokit ja Potit -ruokablogi #parsa #asparagus #pecorino #piiras #pie

Parsa-pecorinopiirakka on herkän parsan ja vahvan pecorino-juuston hurmaava yhdistelmä. Parempaa suolaista piirakkaa saa hakea.

Olen aiemmin tehnyt parsapiirakkaa parmesaanilla ryyditettynä, mutta pidän pecorinon mausta piiraassa vieläkin enemmän. Pitkään kypsytetyt ja aromikkaat pecorinot sopivat parsan kanssa parhaiten – juustokaupoista tai -tiskeiltä löytyy varmasti sopiva kimpale. Ja kun täytteeseen käyttää ihan oikeaa kermaa, on piirakka tietenkin parhaimmillaan, ja se sopii iltapalapöytään tai juhlien noutopöytään.

Parsapiirakan pohjaan käytin rahkaa, joka tuo pohjaan raikkautta. Yhtä lailla rahkan sijasta voi käyttää rasvaista turkkilaista jogurttia tai tuorejuustoa, maustamattomana tai maustettuna.

Resepti

 

 

 

Parsa-pecorinopiiras

noin 8 annosta

pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl maitorahkaa (tai tuorejuustoa)

täyte
500 g vihreää, tuoretta parsaa
50 g pecorino-juustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl Dijon-sinappia
noin 1/2 tl suolaa

päälle
tuoretta ruohosipulia

Nypi voin sekaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kelmun alle jääkaappiin noin tunniksi.

Kuumenna uuni 180–200 asteeseen (kiertoilmassa riittää 180 astetta, ei-kiertoilmauunissa tarvitaan aina noin 20 astetta enemmän). Poista parsoista puumainen tyvi. Kuori parsat tarvittaessa ohuelti. Raasta juusto. Sekoita kerman sekaan kananmunat, sinappi ja suola.

Painele taikina jauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele alimmaiseksi pecorino-raaste. Kaada päälle kerma-munaseos. Asettele parsat päällimmäiseksi. Paina parsoja tarvittaessa, jotta ne uppoavat noin puoliksi kerma-munaseokseen.

Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes se on saanut hyvän värin ja täyte on hyytynyt.

_____

Vinkki! Kun pecorinoa jää, käytä se missä tahansa lempipastassasi. Esimerkiksi Soppa 365:nsipulicarbonara on loistava juuri pecorinon ansiosta.