Pastramileivät

Piknikin tai bileiden parhaat leivät eivät paljon kokkailuja vaadi – pastramileipien teko onnistuu vaikka viltillä istuen, tai silloin kun toisessa kädessä on drinkkilasi. Sellaisille tarjottaville on aina tarvetta.

Pastrami on maukas, maustettu ja kylmäsavustettu leikkele, eräänlainen suolaliha, joka valmistetaan useimmiten härän rintapalasta. Henkäyksenohuiksi viipaleiksi leikattua pastramia myydään tavallisimmin Suomessa vakuumipakkauksissa, erityisen hyvissä ruokakaupoissa pastramia saattaa löytyä myös lihatiskiltä. Leivän maustaa pastramin lisäksi dijonilla maustettu majoneesi. Eikä kasvisten lisäksi muuta tarvita.

Dijonmajoneesia tarjottiin muuten Normandiassa sekä merenelävien että esimerkiksi paikallisen bouillabaisse-keiton kanssa. Se sopii myös hodarin tai hampurilaisen väliin.

Resepti

Pastramileivät

patonkia

pastrami-leikkelettä

salaattia (esim. versosalaatti)

kurkkua

Dijon-majoneesi

1 dl majoneesia

1–2 tl Dijon-sinappia

Sekoita majoneesi joukkoon sinappi. Leikkaa patonki sopiviksi paloiksi, ja halkaise palat liki halki asti. Laita patongin väliin Dijon-majoneesia, pastrami-leikkelettä sekä salaattia ohueksi leikattua kurkkua. Tarjoa heti.

_____

Ehkä huomasitkin, että blogin ylälaidassa ei ole enää display-mainoksia. Kokit ja Potit -ruokablogin sisältöyhteistyömyynti on siirtynyt Suomen Blogimedialta Blogirinki Medialle. Sisältöön muutos ei vaikuta millään tavalla. Sydämellinen kiitos Suomen Blogimedian tiimille inspiroivasta ja ihanasta vuodesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.