Pikaruoka I: ruusukaali-pekonipaistos

Teen osan viikosta töitä kotitoimistossa ja huomaan usein varttia ennen palaveria nälän närhivän. Edellispäivän jäännösannos mikroon tai pannulle ja kita auki lienee yleisin tapa taittaa nälkä. Arjen vauhtihetkiin olen kehittänyt myös muutaman tsäpäkän pikaruoan, joiden valmistumiseen ei mene kuin viisi minuuttia. Seuraavat viisi minuuttia kuluvat syömiseen ja loput viisi minuuttia palaveriin valmistautumiseen (valmistaudun aina huolella palavereihin, öhöm).

Ruusukaali-pekonipaistos on näin ruusukaaliaikaan yksi suosikeistani. Huomasin muuten, että paistoshan on varsinaista terveysruokaa, sillä ruusukaali ja saksanpähkinät kuuluvat Time -lehden listaamalle maailman terveellisimpien ruokien listalle, josta Kauhaa ja rakkautta -blogin Eeva tänään kirjoitti. Pekoni ja smetana eivät tosin ole listalla, mikä on tietysti sangen hämmentävää, sillä ne sivelevät sielua.

****

Ruusukaali-pekonipaistos

ruusukaaleja
pekonia
hieman smetanaa tai kermaa
mustapippuria
pähkinöitä
(suolaa)

Laita pannu kuumenemaan. Saksi pekonia pannulle ja leikkaa ruusukaaleista kannat pois. Irrottele muutaman uloimmat lehdet kaalista (heitä huonot pois) ja puolita tai pieni sisäkerät. Ei haittaa vaikka irtolehdet ja palat ovat erikokoisia, erikypsyiset kaalinosat tuovat mukavaa suutuntumaa. Heitä kaalinlehdet ja -palat pannulle ja sekoita. Lisää hieman smetanaa tai kermaa sekä pippuria, ehkä hippunen suolaakin. Sekoita vielä ja pikahauduta pari minuuttia. Heitä pähkinät päälle ja syö.

****

20 Comments

 1. Niin onkin, aivan mielettömän hyvää. Tätä pikaruokaa onkin jo ikävä!

 2. Hyvähyvä!
  Pannu on Hackman Toolsin valurautapannu teräs(?)varrella. Aivan loistovehe, sopii myös punttisalitreenin korvikkeeksi 🙂

 3. Tämä menee kokeiluun tänään 🙂
  Olisin kiinnostunut tuosta sun pannusta, mikä/mistä se on?

 4. Jonna, muutamakin ruusukaali oikeuttaa keulimiseen! Meillä joku möttiäinen on syöny kaikki yritelmät ja oon luovuttanu. Mut minä haluan kuulla koko totuuden:)

 5. Mari & Riikka, odottakaa kun kerron koko totuuden kesän viljelyistä. Ei ole paljon keulimista 😉

 6. Niin kun listaan lisää vielä pekonin, alkaa se olla viiniä vaille valmis.

 7. Rrrrrakastan rrrrruusukaalia! Pekoni ja pähkinät eivät tee siitä ollenkaan vähemmän rakastettavaa 🙂 Täydellinen pikaruoka!

 8. Mari, tuo on niin tuttu kuvio, paitsi minä tuijotan monesti jääkaappia epäuskoisena. Pari pikaruokaa on vielä plakkarissa, sitten täytyy kehittää lisää.

  Luulen, että lounasideointi on siksikin työlästä, kun aivot on urautuneet päivällä (onneksi välillä) työntekoon. Illalla ne on urautunu kotipuuhiin, jollon ruokiakin keksii helpommin.

 9. Smetana kehiin! Pitäähän ihmisen vähärasvaisia maitotuotteita syödä!

 10. 🙂 Tänään sentään vaihdoin aamulla kotiverkkareihin ja laitoin pinnin päähän. Ai vähän on laittautunu olo!

 11. Jes, pistäpäs lisää hyviä pikalounasvinkkejä kehiin! Vaikka keksin illallisia nanosekunneissa, etälounasideat ovat aina vähissä. Yleensä kuvio menee niin, että huomaan nälän > kipaisen kauppaan > tuijotan hyllyjä tyhjin katsein > päätän että kaikkeen menee liikaa aikaa > menen kotiin, syön jugurtin ja ompun > olen vähän kiukkuinen loppupäivän.

  (Jonna, senkin onnellinen keulija. Meillä selvisi kaikista taimista yksi varsi ja sekin kai meni viime minuuteilla jonkun madon kitaan.)

 12. Jep, kyllä toimii! Täällä laitetaan pikalounaat muistiin! Tänks!

 13. Olen tehnyt samansorttista lisukkeeksi, mutta ilman smetanaa. Täytyy ensi kerralla ehdottomasti muistaa lisätä sitä!

  Aika uskaliasta Jonnalta huudella oman pihan ruusukaaleista…Ei ilmeisesti yhtään pelkää, että joku kanssabloggaaja eksyy tavarantarkastusretkelle pihamaallensa…

 14. Luksukseen kuuluu myös villasukat, tulet uunissa ja kuulema joillakin pyjamahousut koko päivän. Mutta siis ei tietenkään mulla. Välillä lounasideointi on kieltämättä kinkkisin päätös koko päivässä:)

  Mutta että pihalla ruusukaaleja – ooh!

 15. Tämähän on ihan kotitoimistoluksusta. Minä teen myös satunnaisesti kotoa käsin töitä, mutta jotenkin meillä on silloin aina jääkaappi ihan tyhjä ja lounaat lähinnä ankeita… Pihalla olisi vähän ruusukaaleja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.