Pikkelöity selleri

Vaikka tuore varsiselleri ei olekaan suurta herkkuani, on se mitä mainioin raaka-aine monessa ruoassa. Esimerkiksi jauhelihakastikkeiden aatelisen valmistukseen se kuuluu olennaisena osana. Idean pikkelöityyn selleriin olen saanut Helsiki-Vantaan lentokentällä, jossa sitä tarjoiltiin työreissu-on-pulkassa-prkl viinilasillista suloistuttaneen juuston kanssa.

Päädyin pikkelöimään sellerisiivut klassisessa 1-2-3-liemessä, joka on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi. Makeutta ja happoa on riittävästi, mutta sellerin omalle, pikkelöinnistä pehmentynyneelle maulle jää tilaa. Pikkelöity selleri on hyvää manchegomaisen juuston kanssa, salaatissa tai syötynä siltään lisäkkeenä. Myös liemi kannattaa myös hyödyntää, niin maukasta se on.

****

Pikkelöity selleri

sellerinvarsia

liemi
1 osa väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Leikkaa selleristä kanta ja tupsukat pois. Huuhtele varret ja siivuta noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Lado sellerisiivut puhtaaseen lasipurkkiin. Kiehauta pikkelöintiliemi ja varmista, että sokeri sulaa liemeen. Sekoita ja kaada kuuma liemi sellerien päälle. Sulje kansi, jäähdytä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin. Anna sellerien maustua vähintään viikko (mielellään kaksikin). Avattu purkki säilyy jääkaapissa vähintään kuukauden, kun otat purkista aina puhtaalla ottimella.

****

5 Comments

  1. Bloody marya ja rakkautta pikkelöitynä 😀

    Mulle raaka varsiselleri on sellainen semitökkivä juttu. Syön kyllä, mutta vielä mielummin heitän pataan, keittoon tai etikkaliemeen.

  2. Oo… mä tykkään varsiselleristä ihan raakanakin. Luultavasti perua bloody mary rakkaudesta. Siis pikkelöitynäkin kokeiltava.

  3. Pikkelöidyt asiat kuulostikin mielenkiintoiselta, joten kiitos tarkennuksesta 😉

    Mekin tykkäämme pikkelöidä. Selleri ja inkivääri pikkelöityinä ovat tätä nykyä sellaisia, jotka ei saa ikinä olla loppu. Ne on niin mahtiksia molemmat!

    (sen oon huomannut, että mitä pidempään selleriä malttaa pitää liemessä, sitä parempaa se on).

  4. Todellakin menee kokeiluun! Kivistössä rakastetaan pikkelöityjä asioita. Lähinnä vihanneksia kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.