Pizzanyytit


JOULUKALENTERIN 8. LUUKKU

Pienet pizzanyytit ovat sopivia pikkusuolaisia niihin pimeisiin hetkiin, joita pelkkä kynttilänvalo tai mukillinen glögiä eivät riitä pelastamaan. Ne syntyvät pienellä vaivalla ja nopealla aikataululla niistä kahdesta voitaikinalevystä, jotka jäivät yli persimonruusuista.

Nyyttien rapeaksi paistunut kuori kietoo mehevän täytteen sisäänsä samalla tavalla kuin viltti sohvannurkassa voimaantuvan.

Kuulostaa juuri niin lällyltä kuin tarkoitinkin. 

Resepti

Pizzanyytit

16 kpl

2 valmista voitaikinalevyä

tomaattikastiketta (esim. ketsupin ja tomaattipyreen sekoitusta)

kinkkua, meetwurstia ja/tai maukasta juustoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyjä hieman ohuemmiksi sekä leveys että pituussuunnassa. Leikkaa levyt kahdeksaan osaan.

Painele taikinapalat minimuffinsivuokiin, laita pohjalle tomaattikastiketta, päälle kinkkua tai meetwurstia sekä juustoa. Myös jauhelihakastikkeen jämät tai esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto sopivat täytteeksi hyvin. Tärkeää on, että täytteet ovat maukkaita ja suolaisia, jotta kokonaisuus on maultaan riittävän vahva.

Nipistä taikinan kulmat yhteen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes pizzanyytit ovat saaneet hieman väriä ja ovat rapeita.

_____