Pizzanyytit


JOULUKALENTERIN 8. LUUKKU

Pienet pizzanyytit ovat sopivia pikkusuolaisia niihin pimeisiin hetkiin, joita pelkkä kynttilänvalo tai mukillinen glögiä eivät riitä pelastamaan. Ne syntyvät pienellä vaivalla ja nopealla aikataululla niistä kahdesta voitaikinalevystä, jotka jäivät yli persimonruusuista.

Nyyttien rapeaksi paistunut kuori kietoo mehevän täytteen sisäänsä samalla tavalla kuin viltti sohvannurkassa voimaantuvan.

Kuulostaa juuri niin lällyltä kuin tarkoitinkin. 

Resepti

Pizzanyytit

16 kpl

2 valmista voitaikinalevyä

tomaattikastiketta (esim. ketsupin ja tomaattipyreen sekoitusta)

kinkkua, meetwurstia ja/tai maukasta juustoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikinalevyjä hieman ohuemmiksi sekä leveys että pituussuunnassa. Leikkaa levyt kahdeksaan osaan.

Painele taikinapalat minimuffinsivuokiin, laita pohjalle tomaattikastiketta, päälle kinkkua tai meetwurstia sekä juustoa. Myös jauhelihakastikkeen jämät tai esimerkiksi sini- ja valkohomejuusto sopivat täytteeksi hyvin. Tärkeää on, että täytteet ovat maukkaita ja suolaisia, jotta kokonaisuus on maultaan riittävän vahva.

Nipistä taikinan kulmat yhteen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes pizzanyytit ovat saaneet hieman väriä ja ovat rapeita.

_____

Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

4 Comments

  1. Kiitos, Nanna!
    Top 100 -sivulla homma korjaantui hetkessä, kun laitoin Vipusen Anterolle viestiä (nauran edelleen tuon tuosta sille "asuuko A. Vipunen tässä hotellissa"jutulle, taitaa olla jutut vähissä, kun pitää vanhoille hihittää).

  2. Kyllä lälly on joskus ihan paikallaan! Vaikka sitten pizzanyyttien ja sohvannurkan muodossa, nam 🙂

  3. Hienosta ideasta myös hieno kuva….joista nautin nyt siellä top100:ssakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.