Karamellisoidut persimonit

Kaikki karamellisoitu on ihanaa. Persimonitkin.

Karamellisoidut persimonit

Persimon on hämmentävän monipuolinen hedelmä. Viime aikoina olen syönyt sitä viipaloituna leivän päällä, salaattissa ja persimonruusuihissasekä juonut drinkissä. Nyt paahdoin kypsiä hedelmälohkoja pannulla nokareessa hieman paahdettua voita, lorautin päälle vaahterasiirappia ja viimeistelin ripauksella kanelia. Aivan huikean hyvää!

Lämpimät ja makeat persimonit sopivat aamujogurtin viereen tai, jos aivan villeiksi aletaan, riisipuuron päälle. Tai ehkä en kuitenkaan voi luopua joulupuuron voisilmästä. Täytyy syödä kaksi lautasellista.

Resepti

Karamellisoidut persimonit

2-4 annosta 

  • 2 kypsää persimonia
  • nokare voita
  • 1–2 rkl vaahterasiirappia
  • hieman kanelia

  1. Sulata voi ja anna sen paahtua keskilämmöllä kullanruskeaksi. 
  2. Lisää lohkotut tai paloitellut persimonit, sekoita ja paista muutamasta minuutti – tai pidempään, jos haluat pehmeitä lohkoja. 
  3. Kaada persimonien päälle vaahterasiirappia, sekoita ja anna tekeytyä kuumalla levyllä vielä hetki, jotta maut tiivistyvät. 
  4. Ripottele päälle kanelia ja tarjoa lämpimänä.
Kuvassa on linkki kaikkiin jouluresepteihin. Kuvassa on kehottava teksti ja saaristolaisleipä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.