• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Arkiruoka Liharuoat

Possua, raparperia ja salviaa

En ole ehkä koskaan aiemmin laittanut raparperia liharuokaan. Hyvää kannatti odottaa, sillä Jamie Oliverin ohjeella toteutettu possun sisäfile oli maukasta ja raikasta. Raparperi toimi loistavasti salvian ja ilmakuivatun kinkun makuparina. Liha syötiin omista puskista kerätyn salaatin sekä retiisi-kurkkulisäkkeen kanssa. Äitienpäivän aikoihin kylvetyt salaatit ja retiisit ovat kasvaneet niin vauhdikkaasti, että salaattia ostetaan pienperheeseemme seuraavan kerran myöhään syksyllä. Tämän helpompaa ei ruoan kasvattaminen voi olla.

****

Raparperipossu
neljälle

yksi porsaan sisäfile
kourallinen salvian lehtiä
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl (oliivi)öljyä
suolaa
pippuria

4-5 ilmakuivatun kinkun siivua (meillä 2, riitti sekin)
2 reilua raparperin vartta

Työstä reilut puolet salviasta, kuoritut valkosipulinkynnet ja öljy morttelissa maustetahnaksi. Hiero tahna lihan pintaan ja anna maustua puolesta tunnista tuntiin.

Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen. Mausta liha vielä reilusti suolalla ja mustapippurilla. Kääri kinkkuviipaleet lihan ympärille. Pilko (tarvittaessa kuoritut) raparperinvarret noin sormen mittaisiksi ja paksuisiksi paloiksi. Kaada ne uunivuokaan. Laita liha raparperien päälle, heitä mukaan loput salvian lehdet ja lorauta vielä hieman öljyä. Kastele ja rypistä leivinpaperin palanen, oikaise hieman ja asettele lihan päälle. Paista 15 minuuttia. Ota leivinpaperi pois ja paista vielä toiset 15 minuuttia.

Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

****

Resepti löytyy Jamien Alastoman kokin onnenpäivät -kirjasta (s.174).


8 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Mustaherukanlehtikääryleet
Next Post: Mahtavat macaronsit »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    19.6.2013 at 20:49

    Heippa anonyymi ja kiitos luottamuksesta viiniasiassa 🙂

    En ole varsinaisesti viiniasiantuntija, mutta pikainen googletus tuki kotiparlamenttimme viiniajatusta: valkoviineistä tarttuisin ensin Alsacen rieslingiin, mutta joku hedelmäinen rose voisi myös olla aika loistojuttu!

    Reply
  2. Anonyymi says

    19.6.2013 at 16:18

    Tätä olisi tarkoitus tehdä viikonloppuna mutta mikä viini toimisi?

    Reply
  3. Hannele says

    17.6.2011 at 16:50

    Ystävät ovat parhaita!
    Raparperi raikasti kivasti lihaa ja salvia sopii possuun mainiosti.

    Reply
  4. Sari - CampaSimpukka says

    17.6.2011 at 07:08

    Näin kerran jossain ohjelmassaan Jamien kokkaavan tätä. Käytän tosi vähän possunlihaa, mutta tämä ohje vaikuttaa siltä, että voisi olla makuumme. Ja nythän on oiva aika, kun raparperia piisaa. Meillä ei omaa satoa tule, mutta ystäväni on pitänyt minun raparpereissa jo vuosia!

    Reply
  5. Hannele says

    16.6.2011 at 21:32

    Nanna, rehottava raparperipuska oli meilläkin innoittamassa kokkailuun.

    Tusla, minäkin muistelen joskus tehneeni suolaista raparperihilloa, muka-chutneyta. Siitä täytyy ottaa joskus revanssi, mutta tämä resepti toimi heti kerralla.

    Johanna, kiitos 🙂

    Reply
  6. Anonyymi says

    16.6.2011 at 19:17

    Raparperistä saa kaikkea hyvää, mutta jotta possun kanssa… Sivuuttaisin kyllä lähinnä olan kohautuksella moisen reseptin, ellei sitä olisi maistaneet, syöneet ja kehuneet yhdet minun tämän universumin rakkaimmista ihmisistä. Pakko se sitten lienee uskoa:) Varmaan ensikerralla kun käyn raparperipuskalla teen siitä….raparperipaistosta:)tai sitä juomaa, josta postausta odotan.. Johanna

    Reply
  7. Tusla says

    16.6.2011 at 17:26

    Mäkin kokeilin joskus muinoin jotain suolaista raparperilisäkettä. Tosin onnistuin kypsentämään sen yli niin siitä tuli lähinnä suolaisenpuoleinen raparperihillo…

    Vois siis ottaa revanssin aiheesta tällä reseptillä, mielenkiintoinen!

    Reply
  8. Nanna says

    16.6.2011 at 17:20

    No tätä täytyy kokeilla ehdottomasti, kun tuota raparperia pukkaa tulemaan!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.