|

Possua, raparperia ja salviaa

En ole ehkä koskaan aiemmin laittanut raparperia liharuokaan. Hyvää kannatti odottaa, sillä Jamie Oliverin ohjeella toteutettu possun sisäfile oli maukasta ja raikasta. Raparperi toimi loistavasti salvian ja ilmakuivatun kinkun makuparina. Liha syötiin omista puskista kerätyn salaatin sekä retiisi-kurkkulisäkkeen kanssa. Äitienpäivän aikoihin kylvetyt salaatit ja retiisit ovat kasvaneet niin vauhdikkaasti, että salaattia ostetaan pienperheeseemme seuraavan kerran myöhään syksyllä. Tämän helpompaa ei ruoan kasvattaminen voi olla.

****

Raparperipossu
neljälle

yksi porsaan sisäfile
kourallinen salvian lehtiä
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl (oliivi)öljyä
suolaa
pippuria

4-5 ilmakuivatun kinkun siivua (meillä 2, riitti sekin)
2 reilua raparperin vartta

Työstä reilut puolet salviasta, kuoritut valkosipulinkynnet ja öljy morttelissa maustetahnaksi. Hiero tahna lihan pintaan ja anna maustua puolesta tunnista tuntiin.

Laita uuni lämpiämään 200-225 asteeseen. Mausta liha vielä reilusti suolalla ja mustapippurilla. Kääri kinkkuviipaleet lihan ympärille. Pilko (tarvittaessa kuoritut) raparperinvarret noin sormen mittaisiksi ja paksuisiksi paloiksi. Kaada ne uunivuokaan. Laita liha raparperien päälle, heitä mukaan loput salvian lehdet ja lorauta vielä hieman öljyä. Kastele ja rypistä leivinpaperin palanen, oikaise hieman ja asettele lihan päälle. Paista 15 minuuttia. Ota leivinpaperi pois ja paista vielä toiset 15 minuuttia.

Anna lihan vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

****

Resepti löytyy Jamien Alastoman kokin onnenpäivät -kirjasta (s.174).