• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Kasvisruoat

Rapean tofun salaisuus

Rapea ja suutuntumalta miellyttävä tofu on ollut sellainen kaukainen mielikuva, miltei tavoittamaton päämäärä jo ajatuksenakin. Tofun perusongelma kun tuppaa olemaan epämiellyttävä suutuntuma, rakenne, jota ei oikein voi edes kutsua rakenteeksi. Käsi ylös, jos olet eri mieltä.

Arvasin, ei näy käsiä kohti tähtiä.

Mutta eipähän hättää. Tässä ja nyt paljastan rapean tofun salaisuuden. Se maaginen, ihmeitä tekevä temppu toimii melkein minkä tahansa ruoka-aineen kanssa. Ja se temppu on paahtaminen. Niin yksinkertaista ja helppoa.

Yksi pieni esileikki tofulle tosin täytyy tehdä ennen paahtamista. Tofu täytyy kuivata kunnolla. Usein leikkaan tofun kuutioiksi tai viipaleiksi ja kuivaan palat huolellisesti talouspaperilla reilusti painamalla useaan kertaan. Näin liika neste lähtee tofusta pois, ja tofu paahtuu, ei kiehu.

Olen kirjoittanut tofun kesyttämisestä aiemminkin. Silloin taktiikkani oli tämä: kuutiointi, kuivaus, marinointi, paistaminen ja viimeistely kastikkeella. Toimii. Mutta suosittelen kokeilemaan paistamisen sijaan paahtamista, sillä pääset paljon helpommalla. Voit myös paahtaa tofun ilman marinointi ja sekoittaa kastikkeen kuumien tofupalojen joukkoon. Kastikkeeksi käy esimerkiksi maapähkinä-vinaigrette. Kokeile rapeita tofupaloja myös thaimaalaisessa salaatissa possun sijasta.

Resepti

Rapeaksi paahdettu tofu

 

1 pkt kiinteää tofua (suosikkini on Jalotofun kylmäsavu)

hieman öljyä

(hieman suolaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa tofu viipaleiksi tai kuutioiksi. Kuivaa palat huolellisesti talouspaperilla painelemalla. Kuivaa useampaan kertaan, jotta saat tofun mahdollisimman kuivaksi. 

Sekoita öljy ja halutessasi ripaus suolaa tofupalojen joukkoon. Paahda välillä sekoittaen noin 15 minuuttia uunista riippuen eli kunnes tofut ovat saaneet väriä ja rapean pinnan. 

_____


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Suklaa-espressojäädykekakku
Next Post: Varhaiskaalisalaatti rapealla tofulla ja maapähkinäkastikkeella »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    8.5.2017 at 14:42

    Kiitos oikotievinkistä!

    Tofu on ollut minullekin haastava raaka-aine. Mutta ehkä tästä hiljalleen pääsemme yhteisymmärrykseen 🙂

    Reply
  2. Merja | Ripaus tryffeliä says

    7.5.2017 at 21:23

    Avauduinkin vasta tästä tofujutskasta. Nuoruuden kasvissyöjävuosina en tykännyt (lue inhosin) tofusta, mutta opiskelijatyttäreni juuri valisti mua mitä kaikkea silloin tehtiin väärin. Juurikin tuo nesteen poistaminen, puristaminen ja paahtaminen. Ja nyt olen löytänyt onnen oikotien, valmiiksi kuivatut marinoitudut tofukuutiot, ei tartte kuin rapeuttaa :).

    Reply
  3. Hannele says

    4.5.2017 at 04:50

    Kokeile! Makuunhan paahtaminen ei tietenkään vaikuta, joten mausta tarvittaessa tuhdisti 😉

    Reply
  4. Paula says

    3.5.2017 at 07:03

    Hei tämähän on nerokasta! Melkein harkitsen antavani tofulle vielä yhden mahdollisuuden 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT