Varhaiskaalisalaatti rapealla tofulla ja maapähkinäkastikkeella

Rapea ja raikas varhaiskaali on se toinen kevään kasviskerhon tähti. Toinen stara on tietenkin parsa, mutta palataan sen äärelle piakkoin.

Tässä varhaiskaalisalaatissa yhdistyvät kaksi aiemmin julkaisemaani reseptiä: maapähkinä-vinaigrette ja rapeaksi paahdettu tofu. Salaatti ja kastike syntyvät sillä aikaa, kun tofu rapeutuu uunissa, joten salaatin voi tarjota myös lämpimien tofupalojen kanssa. Yhtä lailla proteiiniksi käy kana tai vaikka kikherneet. Raikas mutta ruokaisa salaatti on omiaan lounaaksi, mutta viihtyy se yhtä lailla lisäkkeenäkin. Yksi asia kannattaa muistaa: varhaiskaalisalaatti on parhaimmillaan silloin, kun siihen on juuri sekoitettu kastike. Silloin kaali on vielä rapsakkaa.

 

Resepti

 

 

 

 

Varhaiskaalisalaatti rapealla tofulla ja maapähkinä-vinaigretella

noin neljälle

pieni varhaiskaali tai puolikas suuremmasta

1–2 porkkanaa

1 annos maapähkinä-vinaigrettea(resepti linkin takana) 

rapeaksi paahdettua tofua (ohje linkin takana)

lisäksi

tuoretta korianteria

limetin lohkoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paahda tofu ohjeen mukaan. Valmista myös kastike.

 

Suikaloi kaali ohuelti. Kuori ja leikkaa porkkana haluamallasi tavalla, kuorimaveitsellä tehdyt suikaleet tai juliennet ovat kauniita ja helppoja tapoja. Sekoita osa kastikkeesta salaattiin. Lisää päälle tofupalat ja kaada loppu kastike salaatin päälle. Maista ja lisää tarvittaessa happoa tai tarjoa limetin lohkot lisäkkeenä. Revi päälle tuoretta korianteria. Salaatti on parhaimmillaan heti nautittuna.

_____