Ruusukaalit itämaisin maustein

Kun ruusukaali kohtaa itämaiset maut, syntyy uudenlainen mutta erinomainen tapa tarjota tuttua syksyn satoa. Maailmalla näin valmistetut ruusukaalit saavat etuliitteen Momofuku David Changin palkitun ravintolaryppään mukaan.

Paahdetut ruusukaalit maustuvat mausteliemessä hetkessä ja ovatkin melkeimpä parhaimmillaan heti tarjottuina, kun paahtopinnan rapeus rouskuu vielä suussa.

****

Ruusukaalit itämaisin maustein

400g ruusukaaleja
hieman öljyä (oliivi-, seesam- tai rypsiöljy)
1/2 dl kalakastiketta
2 rkl (palmu)sokeria
1 rkl riisietikkaa
n. 2 rkl limetin mehua
pieni valkosipulinkynsi
tuoretta chiliä maun mukaan
tuoretta korianteria

Poista ruukukaalien puumaiset kannat ja huonoksi menneet lehdet. Puolita kaalit ja lado ne leivinpaperille. Huiski päälle hieman öljyä ja paahda noin 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Voit kääntää kaaleja välillä tasaisen paahtumisen takaamiseksi.

Kaalien paahtuessa kuori ja silppua valkosipulinkynsi sekä  korianteria ja hieman tuoretta chiliä (halutessasi poista siemenet kiinnikkeineen). Sekoita kalakastike, sokeri, etikka ja limetin mehu ja varmista, että sokeri sulaa kastikkeeseen. Lisää valkosipuli, chili ja korianteri.

Sekoita paahdettujen ruusukaalien sekaan kastike tai osa siitä, jos haluat miedomman makuisia kaaleja. Ripottele päälle vielä korianteria ja tarjoa sellaisenaan, osana salaattipöytää tai vaikka nuudeliwokin lisäkkeenä.

****

Resepti on muunnos David Changin Momofuku-keittokirjassa julkaisemasta reseptistä, joka on sittemmin levinnyt moniin ulkomaisiin blogeihin.

8 Comments

  1. Hyvä, bra, jättekiva kuulla! Ruusukaali on tänä(kin) suksynä ollut toinen nimeni. Toi toinen jo huokaili, että "siis onko meillä taaaas ruusukaalia". Jep, on 😉

  2. Oho, taas uusi ruusukaaliresepti. Otan ilolla tämän vastaan!

  3. Kiva! Juusto on kyllä ruusukaalin kanssa niin bueno, että siihen saakin jumiutua 🙂

  4. Jee, lisää ruusukaali-ideoita! ruusukaalin kanssa tulee usein jumiuduttua vain juustoisiin makuihin, joten tämä onkin piristävä, uusi idea 🙂

  5. Tuota pitää koittaa! Olen jotenkin jämähtänyt ruusukaalien maustamisen kanssa vain valkosipuliin, suolaan ja pippuriin..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.