|

Sametinpehmeä suklaakakku

Sametinpehmeä suklaakakku

”Tiedätkö, miksi rakastan kokkaamista? Päivällä mikään ei ole varmaa, mutta jos lisään suklaaseen keltuaisia, sokeria ja maitoa, tiedän, että siitä tulee paksua. Se lohduttaa.”

 -Julie elokuvassa Julie & Julia-             

Resepti

 

Sametinpehmeä suklaakakku

pohja

  • 150g grahamkeksejä (tai digestiivejä)
  • 100-125g voita
  • (2 rkl ruokosokeria, jos käytät makeuttamattomia keksejä)

täyte

  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 1/4 tl meri- tai vuorisuolaa
  • 4 1/2 dl täysmaitoa
  • 250g suklaata*

lisäksi

  • vispikermaa
  • hieman sokeria 
  • suklaasta vuoltuja lastuja

  1. Hienonna pohjan keksit tehosekoittimessa. 
  2. Lisää keksimuruun sulatettu voi. Sekoita ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (tai piirakkavuokaan). 
  3. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin vähintään tunniksi. HUOM! Kuvassa oleva kakku on tehty noin 18 senttiseen vuokaa, mutta sekä keksimurua että täytettä jäi yli. 
  4. Erottele keltuaiset valkuaisista (säilytä valkuaiset ja tee niistä vaikka pavlovapohja). Vatkaa keltuaisia kevyesti, kunnes seos muuttuu vaaleankeltaiseksi. Jätä odottamaan. 
  5. Mittaa toiseen kulhoon valmiiksi sokeri, suola ja maissitärkkelys, sekoita.
  6. Laita kattikaa maito ja paloiteltu suklaa. Kuumenna lempeällä lämmöllä ja sekoittele samalla. Suklaa sulaa maidon joukkoon. 
  7. Kaada kattilaan vähitellen kuiva-aineseos samalla sekoittaen. Nosta hieman lämpöä, sekoita koko ajan. Sekoita, kunnes ohut liemi muuttuu paksummaksi, koostumukseltaan sulatettua suklaata muistuttavaksi kiisseliksi. 
  8. Kaada kananmunankeltuaiset kiisseliin ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoita edelleen, kunnes seoksesta tulee paksua ja sileää. Ota pohja jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. 
  9. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  10. Koristele kakku suklaalastuilla ja tarjoa pehmeän kermavaahdon kanssa. Vadelmat sopivat erinomaisesti raikastamaan kokonaisuutta.

* Käytin kahdenlaista suklaata: tummahkoa suklaata (50%, 200g) ja maitosuklaata (50g). Tällöin 1 dl sokeria riittää. Mikäli käytät tummempaa suklaata, voi sokerin määrää lisätä 1/2 dl:lla.

Katso myös nämä reseptit:

17 Comments

  1. Fazerin sinistä on aina hyvä olla jemmassa 🙂

    Sokerin määrää voisi ehkä vähentää hieman, varmasti 3/4 dl riittää. Ja maistamallahan siitä selviää: kun kiisseli on valmis, maista ja säädä. Niin minä aina teen!

  2. Mitähän jos laittais vaan Fazerin sinistä..Tulisko liian äitelän makeeta. Mulla sattuis olemaan sitä 6 levyä kaapissa tietystä syystä….:)

  3. 😀 Hyvä juttu! Oli pakko jakaa sinun mahtikommentti Facebookiinkin, harvoin tuommoista palautetta reseptistä saa. Palaan aina tähän, kun on musta hetki 🙂

  4. 🙂 No nyt tää kommenttiketju täällä ja facebookissa piristi vielä mun sateisen harmaata päivää.

    -H

  5. Tää on parasta, mitä oon ikinä saanut keittiössä aikaiseksi. Nyt pitää olla tarkkana, ettei tuu ihan joka viikonloppu tehtyä.. 😀

    Kiitos loistavasta reseptistä!

    -H

  6. Makean täytteen silkkinen rakenne ja pohjan rouheus+pieni suolaisuus komppaavat kyllä tosi hyvin toisiaan!

  7. Nyt kyllä maistuisi pala suklaakakkua, siis vaikka ihan aamupalaksi! Näyttää just sellaiselle, että tykkäisin älyttömästi 🙂

  8. Eiks je!
    Paitsi minä oon samaa mieltä elokuvan kanssa: kakun tekeminen on tuo enemmän hyvänolontunnetta kuin sen syöminen.

  9. No ookoo, saatte viimeiset palat.
    Koska ootte niin mukavia ja hellitte meitä drinkkivinkeillä. En muuten kyllä antas.

  10. Ei tällaisia ihmisten silmille heti aamusta! Olisipa joku ekspress, joka voisi toimittaa palan tai kaksi tätä Kivistön aamiaispöytään asap.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.