|

Sitruunakanaa, perunoita ja yrtti-valkosipuliöljyä

Tarvitset yhden astian, yhden uunin ja sopivan määrän ruoka-aineksia. Lopputuloksena on herkullinen ja helppo ruoka, vähän tiskiä. Arkiluksusta.

Reisilihan ja nahan väliin ujutettu, suolalla maustettu sitruunaviipale tekee lihasta raikkaan maukasta. Yrtti-valkosipuliöljy maustaa perunat melkein liian hyviksi ja toimii kostukkeena tai kastikkeena lautasella.

****

Sitruunakanaa, perunoita ja yrttiöljyä

broilerin koipireisiä
perunoita
sitruunaviipaleita
suolaa

yrttiöljy
oliiviöljyä
sitruunamehua
sitruunan kuorta raasteena
valkosipulia
suolaa
tuoretta timjamia

Kuivaa koipireidet talouspaperilla, saat rapeamman pinnan. Kuumenna uuni n. 200 asteeseen. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori/kuorta pienimmällä mahdollisella terällä (viilaraastin on paras!). Purista sitruunan toisesta puolesta mehu, tarvittaessa hieman toisestakin. Leikkaa sitruunasta viipaleita yksi per koipi (ei haittaa vaikka mehua vähän olisikin jo puristeltu) ja rouhi suolaa viipaleiden molemmin puolin. Ujuta ensin sormesi koipireiden nahan ja lihan väliin, tee tasku. Laita taskuun suolalla maustettu sitruunaviipale. Laita koipireidet uunivuokaan.

Lohko pestyjä perunoita kuorineen samaan vuokaa lihojen kanssa. Tee yrttiöljy sekoittamalla kaikkia aineksi reilulla kädellä mitattuna kulhossa (ou nou, toinen kulho!). Kaada vuokaan ja möyhi käsin, jotta öljy maustaa perunat ja lihojen nahat.

Paista n. 200 asteessa nelisenkymmentä minuuttia tai kunnes koivet ovat varmasti kypsiä ja perunat mukavan rapeita ja ruskeita.

****

Tämän ruoan ei alunperin pitänyt päätyä lainkaan julkaistavaksi. Käänsin takkini kahdesta syystä: Mustapapu-avokadosalaatin kommenttilootassa Anu kertoi nähneensä työkaverinsa Instagrammissa  kuvan ruoasta ja pyysi reseptiä, jonka naputtelinkin jo Anulle vastaukseksi. Lisäksi innostuin leikkimään kuvan kanssa uudella ohjelmalla. Kaikkea sitä.