|

Suklainen keksijätski

Kaupallisessa yhteistyössä McVitie’sin kanssa

Laskiaisen ja ystävänpäivän ansiosta vietämme harvinaisen makeaa viikkoa. Sopii mulle! En sitä paitsi keksi parempaa aikaa makeuden vallankumoukselle kuin ydintalven viikon, jolloin valo alkaa jo voittaa pimeyden. Herkkuja pöytään ja juhlat pystyyn! Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä McVitie’sin kanssa.

Käsi pystyyn, jos olet käyttänyt digestive-keksejä juustokakun pohjassa? Jep, tämän äänestyksen tulos ei yllättänyt. Siihen minäkin olen keksejä käyttänyt. Digestivethän ovat oikeita keksipohjaklassikkoja! Mutta klassikosta on moneen muuhunkin menoon.

Tein keksijätskiä, koska jätski on kaikkien suosikkia, eikä jätskihommia todellakaan kannata rajata vain kesään. Keskellä talvea jätski maistuu, jos mahdollista, vielä kesääkin paremmalta. Tein jätskiä taas sillä jo tutuksi tulleella pohjalla, joka on helpoin mahdollinen tapa tehdä hyvää jäätelöä. Nyt sekoitin jäätelömassan sekaan ihanan rapeita ja maukkaita McVitie’sin maitosuklaa digestive-keksejä. Ja miten loistavaa jäätelöä siitä tulikaan! Keksien rapeus säilyy pakastettaessakin hyvin, mikä tuo jätskiin just sopivaa kontrastia: samettinen jäätelö meets rouskuvat keksimurut. Ja resepti on niin helppo, että lapsikin osaa sitä tehdä!


McVitie’sin digestive-keksit
 ovat muuten niitä aitoja ja alkuperäisiä digestivejä. 1800-luvun lopussa kehitetty resepti on edelleen sama, mitä sitä toimivaa pyörää uudelleen keksimään. Kopioita maailmaan mahtuu, mutta aidon keksin kyllä tuntee maussa ja rakenteessa. Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että aiemmin en ole tullut edes ajatelleeksi digestive-keksien aitoutta tai alkuperää. Mutta nyt tiedän, että McVitie’sin keksit ovat niitä, joita kannattaa kaupasta etsiä – kuka sitä nyt jäljitelmiä haluaisi käyttää. Keksin käyttötavoista – sen klassisen juustokakun ja tämän jätskin lisäksi – saat vinkkiä yrityksen nettisivuilta.


Jätskiä on vielä pakastimessa, mutta luultavasti illalla sitä ei enää ole. Toinen paketti keksejä on kaapissa, joten taidan tehdä keksijäätelöä pakastimeen odottamaan viikonloppua.


Resepti

Suklainen keksijätski

6–8 annosta

8 kpl McVitie’s Maitosuklaa Digestive

400 g kondensoitua maitoa (makeutettu)

3 dl kuohukermaa

1–2 rkl vahvaa kahvia (tai konjakkia)

Rouhi keksit. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja 2/3 keksimuruista. Lisää myös kahvi. Sekoita. 

Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään vuokaan. Ripottele päälle loput keksinmurut. Peitä astia foliolla ja laita pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarjoa loppujen keksien kanssa.

_____

Kaupallisessa yhteistyössä McVitie’sin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.