Suolakeksit juustopöytään
Ensin otat yhden. Kohta maistat toisen, kun ovat mokomat niin pieniä. Pian käsi käy kulholla tuon tuostakin. Pienet ja suolaiset syötävät ovat juuri niin koukuttavia.
Suolakeksit ovat sopivaa naposteltavaa ruokaa odotettaessa maukkaan levitteen kanssa tai perinteisesti juustopöydässä. Keksien esikuvana on Ritzit, suolakeksien klassikot. Rakenne on rapea ja murea, maku mukavan neutraali mutta maukas. Päälle ripotellut suolakiteet kuuluvat ilman muuta asiaan; hento suolaisuus maistuu suussa, vaikka keksiä ei olisi vielä puraissutkaan.
Resepti
****
Suolakeksit
taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
50 g voita
1/2 dl vettä
lisäksi
n. 2 rkl voita
suolaa
Sekoita kuivat aineet. Lisää kuutioitu voi ja öljy, työstä murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pieniä keksejä, töki haarukalla tai ohuella puikolla kekseihin reikiä ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes keksit ovat saaneet hitusen väriä. Sivele uunituoreet keksit ohuelti voilla ja ripottele päälle hieman suolaa.
****
Kauanko pitää paistaa ja missä lämpötilassa, t. jauhopeukaloton
Kiitos kommentistasi! Kiva saada kommentti "vanhaan" juttuun – onneksi toimivat reseptit eivät vanhene 🙂
Keksejä tulee noin 40-50 kpl, muistelisin. Tästähän tuli minulle hyvä syy tehdä keksejä taas kerran ja laskea ne!
Moi, kiitos reseptistä, menee kokeiluun:) Paljonko tästä tulee suunnilleen keksejä?
Kiitos, heidimaria, kommentistasi!
Kuulostaa mahtavalta kokkikerholta! Kerrothan sitten, mitä lapset tykkäsivät.
Keksit saavat olla uunissa noin 6-8 minuuttia, ehkä kymmenenkin, jos uuni ei ole kovin tehokas.
Heippa,kuinka monta minuuttia uunissa suunnilleen menee?
Kokeillaan tätä alakoulun kokkikerhossa. 🙂
Ole hyvä, Peggy! Mukavia juustokemuja!
Juustot odottaa jo jääkaapissa, keksit pitäisi vielä tehdä! Kiitos reseptistä 🙂
Well deserved 🙂 Eipä kestä siis.
KIITOS, Nelle, ihanasta kommentista! Sateisesesta maanantaista tuli kerralla kiva 🙂
Sulla on sitten aina niin hyviä ideoita, tykkään! 🙂