| |

Kahden raaka-aineen jäätelöt: Banaanisuklaa & Pina Colada

Kesä! Helle! Hiki! Mitä mainioita syitä syödä jäätelöä.

Tähän kotitekoiseen jäätelöön et tarvitse jäätelökonetta etkä kermaa. Koko jätski on aivan silkkaa huijausta. Kahden raaka-aineen jäätelöiden pääraaka-aineena on nimittäin hävikkiuhan alle joutuneet, hieman ylikypsät banaanit. Pakastetut banaanit surautetaan sileäksi herkuksi tehosekoittimessa ja sekaan laitetaan toivottua makumaailmaa. Pari kesää sitten elin mansikkajäätelöllä, tämän kesän suosikkimakuja ovat suklaa ja Pina Colada, syntisen hyviä molemmat.


Kahden raaka-aineen jäätelöt sopivat mainiosti makeaksi lopuksi – mielenkiintoinen ja antoisa yhteistyö liikuntakeskus Hukan kanssa on, ainakin näiltä osin, päätöksessään. Yhdeksän reseptiä, yhdeksän personal trainer ja ravintovalmentaja Terhin oivaltavaa kommenttia, joista alla viimeinen. Yhteistyö on ollut liikuttavan hauskaa, olen laittanut tossua toisen eteen topakasti paitsi keittiössä myös lenkkipoluilla. Kiitos kaikille hukkalaisille – pysyttehän kyydissä jatkossakin!

Resepti

****

Kahden raaka-aineen jäätelöt: banaani-suklaa ja pina colada

Banaanijäätelön perusohje

1 banaani per annos

n. 1 dl hedelmiä tai marjoja per annos (tai vajaa rkl nutellaa)

Banaani-suklaajäätelö

1 banaani

1/2 – 1 rkl nutellaa)

(pistaasipähkinöitä)

Pina Colada -jäätelö

1 banaani

n. 1 dl ananaslohkoja (tuoretta tai mehussa säilöttyä)

(kookoshiutaleita)

Käytä mahdollisimman kypsiä banaaneja, ne tuovat jätskiin riittävästi makeutta. Kuori ja lohko banaanit, pakasta. Voit myös laittaa banaanit pakkaseen kuorineen, mutta varaudu näpit jäätävään kuorintaan. Laita jäiset banaanipalat ja jäiset tai sulat hedelmälohkot tehosekoittimeen ja pyöritä tasaiseksi. Jäätelöstä tulee pehmismäistä. Voit syödä se heti tai laittaa hetkeksi pakkaseen kovettumaan.

****

Banaani-suklaa ja Pina Colada jäätelö kuulostavat juuri niin hyviltä, että ne menevät ajatuksissa suoraan kiellettyjen herkkujen listalle, eikö? Onneksi totuus on toisenlainen. Hannelen loihtimat kesäherkut räjäyttävät potin, taas kerran. Banaani-suklaa jäätelössä on vain parisen sataa kilokaloria annoksessa, ja Pina Coladalla herkuttelet vieläkin kevyemmin (n. 150kcal per annos). Vertailun vuoksi samassa määrässä kermajäätelöä on hippusen alle 400kcal, joten etenkin keventäjät hyötyvät tästä vaihtokaupasta huomattavasti. Nämä jäätelöt menevät ehdottomasti omalle listalleni kesän treenejä tukevaksi herkkupalaksi. 

Kiitokset blogin lukijoille mukavista kommenteista tämän Hukka-yhteistyön ajalta, ja erityiskiitos Hannelelle inspiroivista ja vaihtelua tuovista resepteistä! Ihanaa kesää kaikille!

-Terhi

Liikuntakeskus Hukka tarjoaa personal trainer ja ravintovalmentaja Terhi Kukkosen kommentit 

sekä bloggaajan treeniohjelman.

6 Comments

  1. Jäädytetyistä banaaneista tehty jätski on ihan tosi hyvää. Banaani saa rakenteen yllättävän kermaiseksi.

  2. Banaaneja meilläkin on usein pakkasessa. Harvoin jaksan niitä ennen pakastusta kuoria ja pilkkoa. Sitten joka kerta kiroan, kun kuorin ja pilkon niitä näpit jäässä 🙂

  3. Tämä onkin mainio " jäätelö" meidän pikkuiselle ( tosin ilman nutellaa 🙂 )

  4. Banskujäätelöä varten mulla on aina pakkasessa banaanipaloja,mahtavaa kesällä. Pojan ollessa pieni tein useinkin;ja hyvin kelpasi aina,etenkin suklaisena versiona;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.