| |

Taatelia, sinihomejuustoa & ilmakuivattua kinkkua

Taatelin makeus sekä juuston ja ilmakuivatun kinkun suolaisuus saavat makuhermot hyrisemään. Yhdistelmä on koukuttava erityisesti glögin kanssa nautittuna. Sinua on varoitettu.

****

Suupalat taatelista, sinihomejuustosta ja ilmakuivatusta kinkusta

kuivattuja, pehmeitä taateleita
sinihomejuustoa
ilmakuivattua kinkkua (esim. serrano)

Tee taateleihin viilto ja poista kivi, mikäli kaupan täti ei ole tehnyt sitä valmiiksi. Laita hahloon reilu siivu sinihomejuustoa ja kääräise ympärille suikale ilmakuivattua kinkkua. Kinkkuviipaleet kannattaa leikata pitkittäin kahteen tai kolmeen osaan, näin viikuna ei huku kinkun katveeseen.

****

Similar Posts

12 Comments

  1. Juuri tuo on näiden herkkujen suurin ongelma 😀

    Mutta ihana idea, että valtuusto tekee itse tarjottavat!

  2. Suolaisen ja makean yhdistelmässä on jotain addiktiovaa. Olen näistä kuullut, mutten ole maistanut. Tilanne on korjattava.

  3. Ensimmäisen kerran kohtasin sinihomejuustolla täytetyt taatelit viettäessämme pikkujouluja, joihin kunnanvaltuusto itse valmisti ruoan Marttojen opastamina – tosin näin vain vilauksen täytetyistä taateleista, koska ne ehtivät mennä parempiin suihin ennen tarjoilupöytään ehtimistä 😉

  4. Kiitos kommentistasi, Blueskissa!
    Yksinkertaiset asiat ovat kyllä parhaita!

  5. Ihanan yksinkertainen, mutta makuja täynnä oleva yhdistelmä. Kokeiltava heti! Tällaisia lisää 🙂

  6. Mmmm nam! Uskallankohan edes kokeilla, vai jäänkö heti koukkuun?? 🙂

  7. Klassikot on aina erinomaisia! Tuota lämmitysjutskaa pitääkin testata, en ole ehkä ikinä syönyt näitä niin.

  8. Nämä vielä kun käyttää uunissa ottamassa vähän lämpöä! Klassinen tapas 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.