Täydellinen tomaattilajike

Etsintä on päättynyt.  Täydellinen tomaattilajike on löytynyt. Se on yltiömakea ja varhain kypsyvä. Se on satoisa ja kauniin oranssi. Se on kuin karkki.

Se on Sungold.

Muut tomaatit ovat jääneet armotta Sungoldin varjoon, vaikka omasta tarhasta kypsinä poimitut tomaatit ovat aina verrattoman mahtavia. Ainoa huono puoli auringonkullassa on, että se sopii vain tuorekäyttöön. Muistelen keittiötarhaesikuvani Ullan kertoneen, että kuumennettaessa sungoldin makeus häviää (en tietenkään löydä tekstiä enää mistään). Minä en ole kokeillutkaan kypsennystä, sillä en oikein raatsi tehdä omista tomskuista mitään lämmintä, paitsi syksyn viimeisistä sisällä kypsyneistä tomaateista kastiketta pakkaseen.

Kun siis ensi keväänä suunnittelet (kirsikka)tomaatinkasvatusta, suosittelen tarttumaan Sungoldin siemeniin. Ylemmässä kuvassa superkypsien Sungoldien kaverina on punaista Gardener’s delight -lajiketta.

6 Comments

  1. Mahtavaa kuulla, että Tigerella on hyvä! Ostin sitä keväällä pussin mutta unohdin kasvattaa. Ens kesänä sitten. Eliittijoukkoon kuuluu siis jo kaksi kovaa nimeä:)

  2. Tänä kesänä vihreitä tomaatteja tuntuu olevan kaikilla. Avomaalla tomskut on meilläkin raakoja, kasvihuoneessa sentään kypsyyvät.

    Oon kade sun muistikirjasta. Mullakin on semmonen, olevinaan. En vaan koskaan muista kirjoittaa sinne mitään:) Kuinka kätevää!

  3. Tämä menee muistiin ja ensi vuonna kasvihuoneeseen. En ole vielä oikein löytänyt hyvää kirsikkatomaattia. Tältä vuodelta tomaattien eliittiä -tositeeveessä jatkoon pääsi Tigerella, makea salaatteissa tosi hyvä keveästi raitainen keskikokoinen tomsku. Jonain vuonna kasvihuoneessa on enää erikokoisten eliitti jäljellä!

  4. Kiitos tästä, laitan tämän muistikirjaani ylös. Meillä on pihalla iso puska täynnä vihreitä, eri lajikkeiden raakileita. Ensi kesänä tätä! 🙂

  5. Teillä on viisaita lapsia:)
    Meilläkin on ihan aikuisten kesken käyty keskustelu: "tekis mieli karkkia.", "käy hakemassa Sungoldia!".

  6. Meillä lapset kutsuvat sitä karkkitomaatiksi. Minä olen ehtinyt syödä pari tomaattia sillä lapset ovat niin nopeita liikkeissään, syövät kaikki sitä mukaa kun tomaatit kypsyvät. Viime vuonna minulla oli yksi Sungold, tänä vuonna jo useampi, mutta pitää vissiin piilottaa yksi, jotta itsekin saa jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.