Täytetyt kananmunat

Kun säidenhaltia on eri mieltä minun, ehkä noin viiden miljoonan muun suomalaisen ja kalenterin kanssa kevätsäistä ja kevään sopivasta etenemisvauhdista, täytyy laittaa eetteriin jotain keväistä ruokaa, joka luo toivoa. Tämänpäiväinen räntäp#?%akeli ei toivoa nimittäin juuri tuonut.

Täytetyt kananmunan puolikkaat sopivat mainiosti paitsi pääsiäiseen myös vappuun ja äitienpäivään, kevään muihin ilojuhliin. Ne voi tarjota alkupalana, osana noutopöytää tai vaikka salaatin lisäkkeenä. Minä aion kokeilla munanpuolikkaita myös tuorehernekeiton kaverina.

****

Täytetyt kananmunanpuolikkaat

10 kananmunaa
n. 1 dl valkosipulimajoneesia (ohje alla)
n. 3 rkl mätitahnaa

katkarapuja
ruohosipulia

Keitä kananmunat koviksi (10 min.). Jäähdytä munat kylmän veden alla ja kuori ne. Erottele keltuaiset kulhoon ja muussaa ne haarukalla muruksi. Lisää majoneesi ja mätitahna, sekoita. Annostele tahnaa teelusikan avulla ”valkuaiskuppeihin” ja koristele katkaravuilla ja ruohosipulisilpulla.

****

Valkosipulimajoneesi

2,5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset (kapeaan) kulhoon. Lataa sauvasekoitin ja sur sur. Valmista.

****

7 Comments

 1. Ulla, sinä et ehkä kuitenkaan halua kuulla niitä sanoja. Lunta tulee nytkin taivaan täydeltä. Piti käydä lähipuutarhalla nuuhkimassa kevättä. Huumaannuin.

 2. Kiitos, jokihaka! Sinun kuvakehut saa minut hymyilemään 😀 (jeejee)

  Canelia, sensuroitua-sensuroitua-tekstiä tulisi täältäkin hankiin liittyen, jos avaisin luukut – edes kasvihuoneelle ei vielä pääse. Viikonloppuna aion ottaa järeät aseen käyttöön (toho ja rautakanki). Mutta munat on hyviä, kun täytettä voi varioida mieltymysten mukaan!

 3. Kauniita munasia olet väkertänyt ja kuvissa on tosiaan kevään tunnelmaa aistittavissa, toisin kuin tuolla meidän (sensuroitua, sensuroitua) hankien peittämällä pihamaallamme… Minullekin muistuivat nämä ihanat herkut mieleen pääsiäisen alla – käytin vain vähän toisenlaista täytettä, kun en ole niin järin innostunut mätitahnasta tai muistakaan mereneläviin liittyvistä jutuista. Pitäisi kai ruveta totuttelemaan, vaikka vaatiikin aika monta maistelukertaa. : )

 4. Kauniin keväistä ruokaa ja kuvausta! Säästä huolimatta…

 5. Menikö se jotenkin niin, että lapsilla vähintään 12 x, ehkä aikuisilla ikävuosien verran? Onneksi niitä ei ole vielä sulla paljoa.

  Meillä oli kaksi mätitahnahirmua joukossa ja kun minäkin selviän siitä pienellä kutinalla ja allergialääkkeellä niin sillä mentiin.

  Hyvää oli ja kivaa piperrystä!

 6. Nää on justiinsa niitä söpösiä ruokia, joiden tekeminen on ilo ja syöminen vielä ilompi! Mulle vain tuo mätitahna on hankala, mutta olisko opettelukysymys… Montako (kymmentä) kertaa se piti ihmisen maistaa jotain, että makuun tottuu ja tykästyy? Mää en ehkä mätitahnamaisteluun kovin monesti peräjälkeen kykene…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.