Tee se itse -vaniljasokeri

Vaniljasokerin tekeminen on melkein liian helppoa ollakseen totta: sokeria ja vaniljatanko tehosekoittimeen, sur-rur ja valmista tuli.

Minä pilkoin sokerin sekaan jo kerran kermaliemessä keitetyn ja sen jälkeen huuhdellun ja kuivatun tangon, josta valtaosa siemenistä oli rapsuteltu pois. Ja silti: valloittava vaniljan tuoksu ja viettelevä maku.

6 Comments

  1. Jonna, uitetut tangot on just hyviä tähän – ei tuu hävikkiä!

    Riikka, laitoin ihan vaan tavallista sokeria pussista ja tanko osissa surruuttimeen. Lopputuloksena on hienompaa vaniljasokeria:) Vinkin sain tutulta köökkimestarilta.

    Kotiharmi, hyvää tulee heiluttamallakin mutta pilkkuja ei. Pilkut on kivoja!

  2. Minä en ole koskaan surrannut (en ole tajunnut), vaan tehnyt laiskan naisen versiota: käytetty tanko purkkiin sokerin kanssa ja heilutuksia välillä. Hyvää!

  3. Ooh en minäkään tiennyt, että koko tangon voi hurautella menemään. Laitoitko siis ihan taloussokeria ja ajoit senkin hienoksi tehosekoittimessa?

  4. Eipä olisikaan tullut mieleen, että sen kuorenkin voi silpoa sinne menemään. Meillä olisi pari aika uitettua versiota tuolla jääkaapissa, nehän voisi surauttaa menemään. Hyvä vinkki, kiitokset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.