|

Uunissa paahdettu mango

Jos Oulu sijaitsisi hiemen lempeämmillä leveyspiireillä, istuttaisin pihamme täyteen mangopuita ja söisin suosikkihedelmiäni satokaudella koko ajan. Toisaalta, kovin paljon erilainen tilanne ei ole nytkään; syön mangoa erityisesti tähän aikaan vuodesta koko ajan, joten haavekuvasta puuttuvat vain puut.

Useimmin syön mangon siltään, kuorittuna ja pilkottuna. Mango on hyvää myös jugurtin kanssa, osana smoothieta tai jälkiruoissa. Mango taipuu hieneosti myös salsaan ja kastikkeisiin. Yksi uusimmissa mangokokeiluistani on uunissa paahdettu mango, jonka pinnalle ripoteltu tumma sokeri karamellisoi hedelmän grillivastuksen alla. Parasta lämmin herkku on lusikoituna suoraan kuorestaan joko sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Resepti

Uunissa paahdettu mango

kahdelle

1 kypsä, tuore mango

hieman tummaa sokeria (muscovado-, intiaani- tai palmusokeri)

Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Huuhtele mango ja leikkaa litteän siemenen molemmin puolin, jotta saat mangosta kaksi venemäistä osaa. Ripottele päälle hieman sokeria ja paahda grillivastuksen alla 2-3 minuuttia. Sokeri sulaa, karamellisoituu ja saattaa hieman rapeutuakin creme bruleen tapaan. Tarjoa heti siltään tai vaniljajäätelön kanssa.

_____

Tutustu myös muihin mangoresepteihini:

21 Comments

 1. Onpa hauska idea! Kuullostaa loistavalta parilta jätskille. 🙂

 2. Mango on minunkin ykkösherkku hedelmistä. Minäkin toivoisin mangopuuta. Mutta toivon kyllä, ettei Suomessa voi ikinä kasvattaa mangoa, se tarkoittas aika kamalia ilmastollisia asioita 🙁

 3. Kiva kuulla!
  Onhan se _vähän_ toista, kun saa oikeasti kypsää ja tuoretta mangoa 🙂

 4. Aivan ihana idea! Mangot on suosikkejani, Voi kun saisi mangopuun pihalle 😀

 5. Ai kun kiva idea! Mangot ovat suurta herkkuani, mutta eivät parhaimmillaan täällä kotimaassa ostettuna, joten tuo paahtaminen toimii varmaan tosi hyvin. Palasin juuri Sri Lankasta, mutta valitetttavasti mango ei ollut nyt sesongissa…

 6. Todellakin, se olisi jotain!
  Onneksi kypsien mangojen saatavuus on sentään vähän kohentunut vuosien saatossa. Mutta onhan se vähän arpapeliä. Joskus täydelliseltä vaikuttava yksilö onkin puiseva tai sisältä jo huono.

 7. Mango brulee on paljon helpompi ja nopeampi tehdä kuin creme brulee 🙂

 8. Kevättalven mangot tulee meille kaiketi eteläisestä Amerikasta. Ja sitten joskus loppukesästä niitä tulee lähempää, ehkä teidänkin kulmilta!

 9. Oi, kaima! Kuulostaa huikealta! Ymmärrän kyllä, että liika on liikaa, mutta silti mangosatoon hukkuminen kuulostaa paratiisilta 🙂

 10. Totta, vaikka uuniinkin kannattaa kyllä laittaa kypsä mango 🙂 Raaka mango on kamalaa!

 11. Paahtaminen syventää mukavasti mangon makua! Joskus olen grillannut mangoa vartaissa ja niinkin se toimii hyvin!

 12. Oma mangopuu ja kunnollisia mangoja – se olisi jotain!
  Täällä sattuu vähän turhan usein vähän raakoja tai puisia yksilöitä. Parhaimmillaan onneksi myös erinomaisia yksilöitä.

 13. My kind of creme brulee! Eikä tartte tohtinta 🙂

  Ostin juuri lisää mangoja, tätä pitää kokeilla.

 14. Tätäpä pitää kokeilla heti kun mangot kypsyvät eli joskus kesäkuussa.Sitä ennen ei mangoja oikein täällä saa.

 15. Uskotko, meidän pihalla kasvoi mangopuu? Ja kun oli sadon aika, niihin meinasi hukkua 🙂 Mango on ihan käsittämättömän hyvää, mutta niin harvoin täältä saa yhtä hyviä mangoja kuin Keniasta. Nuo grillatut ovat varmasti herkullisia. Kunhan löydän kelvollisia mangoja, kokeilen ohjettasi.

 16. No slurps, on varmasti todella yksinkertaisen hyvää! Ja mangot kun on usein vielä vähän liian raakoja näissä meidän kaupoissa, niin uuni varmasti pehmittää kivasti 🙂

 17. Jännittävää!en ole koskaan ajatellut että mangonkin voisi paahtaa 🙂 mutta kuulostaa herkulliselta, etenkin vaniljajäätelön kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.