Rapeat kukkakaali-parmesaanisnacksit

Rapeat kukkakaali-parmesaanisnacksit ovat ällistyttävän helppoja tehdä. Kukkakaalista lohkotaan suuhun mahtuvia kukintoja, jotka kiepautetaan kananmunassa ja kylvetetään pankon ja parmesaanin seoksessa. Uuni tekee herkkuihin rapean pinnan vartissa, samalla kukkakaali kypsyy sopivan napakaksi. Dipiksi sopii aioli tai, kuten meillä, viimeinen kauhallinen tomaattikastiketta.

Resepti

Rapeat kukkakaali-parmesaanisnacksit

kukkakaalia suupalan kokoisina paloina

kananmunaa

1 osa pankoa 

1 osa parmesaaniraastetta

ripaus suolaa

Huom! Reseptin määrät on helppo soveltaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Yksi kananmuna riittää pienehköstä kukkakaalista lohkottujen palojen kuorruttamiseen. Silloin tarvitset pankoa ja parmesaania reilun desin kumpaakin.

Lohko kukkakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja riko rakenne haarukalla vatkaten. Sekoita toisella syvällä lautasella pankoa ja vastaraastettua parmesaania suhteessa 1:1. 

Pyöritä kukkakaalipalat kananmunassa ja upota panko-parmesaaniseokseen. Varmistu, että kuorrutetta on joka puolella. Laita leivinpaperilla päälystetylle pellille. Tee kaikille kukkakaalin paloille samoin. Älä asettele kukkakaalinpaloja aivan vierekkäin, jotta ne rapeutuvat paremmin reunoiltakin. Ripottele snacksien päälle hieman suolaa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kuorrute on rapeaa ja se on saanut kauniisti väriä. Tarjoa lämpiminä aiolin tai tomaattikastikkeen kanssa.

Täältä löydät aiolin reseptin.

_____

18 Comments

  1. Kukkakaalifani kiittää tästä reseptistä. 🙂 Menee kokeiluun!

  2. Hannele, et kyllä petä ikinä! Taas täällä on niin monta ohjetta, jotka menee kokeilulistalle! Nämä on kyllä juuri tämän hetken naposteluhaave – hitsi kun ei ole kukkakaali jääkaapissa! 🙂

  3. Jos pankojauhoja jo on kaapissa, niin eihän niille voi olla ostamatta pariksi kukkakaalta?!?

  4. Jes! Ja vielä uunissa ilman frittukärtjä. KIITOOSSSS!!! Hannele ihana Hannele.

  5. Tämä menee niin tekoon! Teinikin on (lopulta) hoksannut kasvisruokien ja erityisesti kukkakaaalin ihanuuden 🙂

  6. Oioioi! olen taas muistanut viime aikoina pankojauhojen näppäryyden mutta enpä tajunnut dippailla kukkakaalia niihin. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

  7. Kiitos tästä! Tiedän mitä kokeilen kukkakaalista seuraavaksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.