• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Karkit ja makeiset Leivonta Suupalat & naposteltavat

Valkosuklaatäytteiset vadelmat

 

Muistatteko, kun tein viime kesänä täytettyjä mansikoita? Mansikoiden sisään lusikoitiin makeutettua mascarponejuustoa ja ne dipattiin keksimurussa – takuuvarma hitti noutopöytään tai piknikille. 

Valkosuklaatäytteiset vadelmat vaativat hieman enemmän kärsivällisyyttä, mutta takaan niiden olevan vaivan arvoisia. Raikas vattu ja kermaisella tuorejuustolla pehmennetty valkosuklaa ovat täydellinen makupari, eikä kukaan voi vastustaa pieniä ja suloisia syötäviä.

****

Valkosuklaatäytteiset vadelmat

50g valkosuklaata

n. 100g maustamatonta tuorejuustoa

n. 200g tuoreita, kotimaisia vadelmia

Sulata suklaa vesihauteessa, nosta kulho pois lämmöstä ja sekoita suklaasulan joukkoon tuorejuusto. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Täytä vadelmat. Vadelmien täyttäminen onnistuu helpoiten pursottamalla täytettä joko pussiin leikatun pienen reiän tai ohuehkokärkisen tyllan avulla. Laita täytetyt vadelmat jääkaappiin jäähtymään.

****


24 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Pavlova – täydellinen leivos ja jälkiruoka
Next Post: Kahvijääpalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    21.5.2014 at 19:06

    Kiitos Puronvarsi mukavasta palautteesta, ihana kuulla! Vattusatoa odotan minäkin.

    Taustavoimat ovat vertaansa vailla ja tuikitärkeitä.

    Reply
  2. Puronvarsi says

    21.5.2014 at 17:28

    Ihanan näköisiä ovat, pitääpä ruveta odottelemaan vattusatoa! ja huikean hyvät sivut sulla, kiitos Rva ja Hra kokille. 🙂

    Reply
  3. Puronvarsi says

    21.5.2014 at 17:26

    Ihanan näköisiä! Kesän satoa odotellessa… 😛 Tärkeitä nuo taustavoimat. Ja ihanat ja HYVÄT sivut tulla!

    Reply
  4. Anonyymi says

    2.8.2013 at 06:31

    Vattujen täyttäminen on itseasiassa tosi nopeeta ja helppoa:) Syntyy liukuhihnalta! Kokeiltu on 6 rasiaa… Johanna

    Reply
  5. Hannele says

    24.7.2013 at 17:00

    Sooloilu on suotavaa – kiitos itsellesi vinkistä! Alkuviikosta naureskelin vattupuskassa, että osa villivatuista olisi kyllä melko villi täyttää, niin pieniä osa oli. Osa oli taas niin valtavia, että puutarhavatutkin kalpenevat!

    Minä vastaan teksteistä ja kuvista täällä Kokkipottilassa. Herra Kokki on kuitenkin tärkeässä roolissa blogissa, sillä koetut ruoka-, keittiötarha- ja matkaelämykset ovat valtaosin yhteisiä ja blogi on paljon muutakin kuin tekstit ja kuvat. Välillä herrashenkilö toimii apukokkina, välillä pääkokkina tai kokkikaverina. Myös ideoijana, kriitikkona ja kielentarkastajana sekä mielipiteiden antajana/peilinä, kuvanvalitsijana ja kannustajana herra Kokki on taituri – taustavoimanana siis liki jokaisessa julkaistavassa jutussa.

    Reply
  6. Anonyymi says

    22.7.2013 at 13:19

    Huippuhyviä oli – kiitos vinkistä! Sooloilin ja lisäsin mariannerouhetta, passas ku nenä päähän ja valkosuklaa vadelmaan! 🙂 Kirjoitteleeko se teidän kaksikon toinen osapuoli tänne koskaan mitään?

    Reply
  7. Hannele says

    20.7.2013 at 20:04

    Kiitos, Ullanen!
    Heh, arvaa vaan 🙂 Mitä pikkukoira ei ehtisi tehdä. Puuh.

    Reply
  8. Ulla says

    20.7.2013 at 15:45

    Voi Hannele, miten huikeaa! Mitä kaikkea se pikkumusta ehti värkkäämään sillä välin kun teit vadelmaherkkuja?

    Reply
  9. Hannele says

    19.7.2013 at 15:00

    Kiitos (vadelmien) söpöystunnustuksesta 😀

    Munakoisojutut tein selkärangasta. Täytyy ottaa uusiksi, että saan ohjeen talteen.

    Reply
  10. Heidi says

    19.7.2013 at 12:32

    Nämä oli ehdottomasti illan söpöintä syötävää 🙂 Ja niiden munakoisojuttujen ohjetta odottelen innolla ja testaan heti sopivan tilaisuuden tullen. Kiitos seurasta!

    Reply
  11. Hannele says

    19.7.2013 at 11:21

    Vein ensimmäisen satsin piknikporukalle, toinen satsi syötiin sekunissa herra Kokin kanssa puoliksi. Molemmille oma vene, täydellistä 🙂

    Reply
  12. Hannele says

    19.7.2013 at 11:19

    Täytetyt karhunvatukat olisivatkin taatusti ihan supereita!

    Reply
  13. Riitta says

    19.7.2013 at 10:28

    Mahtavan näköisiä, söisin rasian yhdellä istumalla! Mä olen vaan niiiiiin onneton pursottimien kanssa, pitäisi harjoitella aluksi jollain isommalla marjalla. Tai vesimelonilla, siihen ehkä saisin minäkiin osumaan… 😀

    Reply
  14. Unknown says

    19.7.2013 at 09:19

    Aivan mahtava idea, tätä on pakko kokeilla. Karhunvatukat voisivat toimia myös ja olla hiukan helpompi täyttää.

    Reply
  15. Hannele says

    19.7.2013 at 08:01

    Kiitos sinulle. Oli lystikästä!

    Reply
  16. Hannele says

    19.7.2013 at 08:01

    Hyvä mieli ja hyvä maku, niiden eteen jaksaa vähän näpräilläkin 🙂

    Reply
  17. Hannele says

    19.7.2013 at 08:00

    Kiitos! Minä söin ainakin monta. Ja eilen kokonaisen veneellisen!

    Reply
  18. Hannele says

    19.7.2013 at 07:59

    Pientä ja sievää 🙂 Kiitos hatunnostosta!

    Reply
  19. Hannele says

    19.7.2013 at 07:59

    Aika nopsasti vatut lopulta täyttyvät, kun on sopiva pursottimen suutin/reikä pussissa. Näyttää isommalta hommalta kuin onkaan.
    Ja maku, ah!

    Reply
  20. Päivi / Kokkeillaan says

    19.7.2013 at 07:48

    Rakkaalla lapsella monta nimeä: välivadelmat, vadelmavenepakolaiset… Ihania olivat! Kiitos pyöräily- ja piknikkiseurasta 🙂

    Reply
  21. Hiidenuhma says

    19.7.2013 at 07:33

    Oi, miten ihania! Vähän näpertelyä, mutta varmasti hurjan hyvä mieli 🙂

    Reply
  22. Milla says

    18.7.2013 at 19:29

    Välivadelmat olivat ihastuttavia! Montakohan söin? Ei ne silti kesken loppuneet 🙂

    Reply
  23. Virpi says

    18.7.2013 at 18:31

    Nostan hattua näpertelyjaksamukselle! Olivat nämä kyllä söpöjä ja makoisia 🙂

    Reply
  24. Jael says

    18.7.2013 at 18:12

    Aikamoinen homma varmaan täyttää pikku vadelmat valkosuklaalla mutta voin ihan kuvitella sen maun…..

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT