|

5 tapaa käyttää bolognesea

Yksi kastike, monta ruokaa. Tässä on 5 parasta tapaa käyttää bolognesea.

Nachopelti 5 tapaa käyttää bolognesea

Bolognese-kastikeon yksi niistä ruoista, joita on helppo tehdä iso padallinen yhdellä kerralla. Pastan kanssa pitkään haudutettua bolognese on ihanaa, mutta samaa ruokaa ei usein jaksa syödä monena perkkäisenä päivänä. Vaihtelu tekee terää ja näin se onnistuu helposti! 

Tämän postauksen viisi ruokaa on minun suosikkejani. Mukana on myös monta sellaista ruokaa, joiden tiedän maistuvat myös lapsille, joten laita vinkit jakoon perheen ruokahuollon kanssa painivalle ystävälle tai sukulaiselle. Mihin kaikkeen sinä olet bolognesea käyttänyt?

Tortillapizza 5 tapaa käyttää bolognesea

5 tapaa käyttää bolognesea

  • Nachopelti on herkkuruoka, joka sopii mainiosti viikonloppuun tai arki-illan erityishetkiin. Bolognese-kastikkeen lisäksi nachojen päälle laitetaan juustoraastetta, ehkä sipulia ja vaikka papuja. Paistamisen jälkeen päälle lastataan avokadoa, tuoretta tomaattia ja korianteria tai lehtipersiljaa. Lisäksi voi tarjota valmista salsakastiketta. Voit myös tehdä perunanachoja. Vinkki! Lämmitä bolognese ennen nachojen päälle lisäämistä. Näin nachojen rakenne säilyy parempana.
  • Uuniperunat on klassikkoruoka, joka kannattaa muistaa. Peruna kypsyvät itsestään uunissa ja täytteeksi sopii melkein mikä vain – myös bolognese. Tarjoa lisänä salaattia.
  • Jatka bolognese keitoksi! Lisää kastikkeeseen kasvislientä tai vettä ja mausteita. Voit laittaa sekaan myös lohkottuja perunoita tai pientä pastaa minestronen hengessä. Muista säätää keiton suolaisuus kohdilleen.
  • Tortillapizza on yksi nopeimmista ruoista, etenkin silloin kun bolognese on valmiina. Uuni kuumaksi, tortillaletun päälle bolognesea ja juustoa, ehkä kasviksiakin, ja koko komeus uuniin muutamaksi minuutiksi. Tortillapizza on suorastaan taikuutta.
  • Täytetyt paprikat maistuu ihanan retrolta. Tykkään tehdä ne tekee pitkistä suippopaprikoista, joiden ohuempi hedelmäliha paahtuu uunissa ihanasti. Bolognesen sekaan tai päälle voi laittaa juustoraastetta tai vaikka aurajuustoa. 

Joko seuraat Kokkipotin seikkailuja Instagramissa? Tule mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.