| |

Banaani-kookossmoothie

Syksy on iskenyt kovaa vasten kasvoja. Vielä reilu viikko sitten pihalla saattoi heilua paitasillaan, nyt hanskat, pipo ja toppaliivi eivät riitä lämmikkeiksi. Leivinuunin lämmityskausikin on jo avattu. Tarvitaan lempeää makua aamuihin, sillä lempeys on lämpöä. Banaani-kookossmoothie on helppo ja maultaan lempeän täyteläinen. Limetti raikastaa smoothien ja vadelmat siipeilevät seuralaisena, koska päivä, joka alkaa vatuilla, on aina erinomainen.

****

Banaani-kookossmoothie
2 annosta

2 banaania
2 dl kookosmaitoa
limetinmehua
hieman vaniljaa myllystä
(ananasta tai ananasmehua)

Kuori ja pilko banaanit ja laita palaset pakkaseen noin puoleksi tunniksi, yön ylikin, jos blenderisi on tehokas.  Laita ainekset blenderiin tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon ja surraa tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limetinmehua tai pieni määrä makeutta.

HUOM! Ananas sopii smoothieen aivan erinomaisesti, mutta aamu alkaa mukavasti ilman ananastakin. Tuore ananas tuo kirpeyttä, jolloin limetin voi jättää poiskin. Ananasmehu tai tölkkiananas (ei sokeriliemessä!), ovat tuoretta ananasta nopeammat vaihtoehdot.

****
EDIT 10.10.2013 Kun mukaan surauttaa kourallisen vadelmia, saa smoothie uutta, erilaista sykettä – kokeile!

4 Comments

  1. Jep. Tahattomasti kylläkin. Syömme kasvisruokaa useimmilla viikoilla monta kertaa, mutta kun äsken aloin miettiä loppuviikon lihattomia ruokia, tuli mieleen vain nyhtöpossu, chili con carne, pasta carbonara ja sen sellaista. Lokakuusta tulee hauska kuu 😀

  2. No ja sitten alkoi tekemään mieli crumblea. Smoothiesta päätellen se on hyvää 😉

  3. Näyttää herkulliselta varaslähdöltä lihattomaan lokakuuhun.

  4. Mmmm… meillä on tehty samasta makumaailmasta banaani-ananas-kookoslastut-vanilja crumblea. Sen makua muistellessani päättelen, että tuo smoothie on ihan tajuttoman hyvää sekin, lurps.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.