• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Cookiet ja pikkuleivät Leivonta

Cookie dough pops – keksitaikinatikkarit

En ymmärrä, miksi en ole toteuttanut tiedossani ollutta nerokasta elämän sulostuttajaa aiemmin. Miten ihmeessä en ole sisäistänyt, että maailmassa on yleisesti hyväksyttävä ja aikuisille(kin) sopiva tapa syödä taikinaa.  Mikään ei tosin ole minua estänyt syömästä taikinaa ennenkään, mutta että juhlissakin voi tarjota sitä mistä kaikki kuitenkin tykkäävät oikeasti enemmän kuin valmiista kekseistä. Juhlissa voi tarjota keksitaikinaa, raakana!

Periaatteessa mitä tahansa herkuksi toteamaansa keksitaikinareseptiä voi käyttää tässäkin tarkoituksessa, sillä kotimaisia kananmunia voi syödä kypsentämättäkin. Mutta munattomaksi cookie dough -taikinan saa varsin vaivattomasti korvaamalla yleensä sen ainokaisen munan muutamalla ruokalusikallisella kermaa tai muuta nestettä. Minä tykkään soodan ja leivinjauheen tuomasta kirpsakkuudesta, mutta niitä ei ole välttämättömyys käyttää, sillä nostatustarvettahan ei ole. Lisäksi tykkään käyttää paistamatta syötävässä taikinassa mahdollisimman pienikiteistä sokeria, esimerkiksi intiaanisokeria tai erikoishienoa sokeria, jotta kiteet eivät raksu ikävästi suussa.

Cookie dough eli keksitaikina on amerikkalaisissa blogeissa ja ruokasivustoilla vierailleille varmasti tuttu juttu. Taikinaa käytetään esimerkiksi paistetun kakkupohjan päällä, paistettujen keksien välissä tai yhtenä kerroksena hyydytetyissä juustokakuissa. Minä dippasin taikinapalloja yksinkertaisesti suklaaseen. Ilman dippausta cookie dough popsit näyttävät, no, taikinapalloilta, mutta suklaa ja suolakiteet saavat ne salonkikelpoiseksi. 

****

Cookie dough popsit eli keksitaikinatikkarit
(mukautettu suklaacookiereseptistäni)

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl täysruokosokeria (“intiaanisokeria”)
1 dl erikoishienoa sokeria (esim. Siro)
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
n. 100g tummaa suklaata
125 g voita
n. 1/2 dl kermaa

kuorrutukseen
suklaata

sormisuolakiteitä
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi (iso rouhe vaikeuttaa pallojen kasassa pysymistä), sulata voi ja sekoita kaikki ainekset lopulta taikinaksi. Mikäli taikina meinaa murustella, vaikka työstät sitä kunnolla käsin, lisää hieman nestettä.

Tee käsin tiiviitä, noin 2 1/2-3 cm halkaisijaltaan olevia palloja, tikuta ne halutessasi ja laita pallot jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa vesihauteessa, pyöräytä pallot suklaassa ja valuta ylimääräiset suklaat pois. Tiputa päälle suolakide tai kaksi ja anna kuorrutuksen kovettua.

Jos et halua syödä koko taikinaa raakana, voit paistaa taikinasta cookieseja. Litistä pallot ja paista niitä noin viisi minuuttia 180 asteisessa uunissa. HUOM! Jos haluat tehdä todella hyviä cookieseja, palaa alkuperäiseen reseptiin.

****


17 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Perhe on paras!
Next Post: Tarhassa vallitsee tasapaino »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    22.5.2013 at 19:19

    Kolme kirjainta täyttä asiaa.

    Reply
  2. Hannele says

    22.5.2013 at 19:19

    No on! Ja vielä yksinkertaisemmaksi muuttuu, kun ei paisteta taikinaa ollenkaan vaan pyöritellään popsit raa'asta taikinasta. Mii laik.

    Reply
  3. Annaleena says

    20.5.2013 at 14:06

    Nam 🙂

    Reply
  4. Anonyymi says

    19.5.2013 at 16:42

    Ai niin, näin semmosenkin ohjeen, jossa valmis murotaikina laitettiin levynä hetkeks uuniin. Levy sitten muruiksi ja siitä tehtiin popsit. On jo meleko yksinkertaista:)

    Johanna

    Reply
  5. Anonyymi says

    19.5.2013 at 16:40

    Hei, näin uudessa Pirkassa suolaisten popsien ohjeen. Vaikutti hyvältä. Pikkusuolaista uudella tapaa tai korvaahan se vaik voileipäkakun:)

    Johanna

    Reply
  6. Hannele says

    16.5.2013 at 17:44

    Just hyvä meininki! Aamukolme en allekirjoita, muuten kyllä 😀

    Reply
  7. Andalusiana says

    16.5.2013 at 17:14

    voi ihanuutta! yksi salaisista paheistani on piparitaikina. Suoraan paketista. Jäisenä. Yleensä aamukolmelta 🙂

    Reply
  8. Hannele says

    14.5.2013 at 20:53

    Jee, Lotta, mahtavaa!
    Kiitos ilahduttavasta kommentista!

    Reply
  9. Lotta says

    14.5.2013 at 19:39

    Eih, mikä mieletän idea! Mä rakastan taikinaa ja useammankin kerran olen leiponut saadakseni syödä taikinaa. Tämä ratkaiseen kaiken. Huippua!

    Reply
  10. Hannele says

    14.5.2013 at 17:03

    Oijoi, tuo on, Daniela, paha vaiva 😉 Ei sillä suolaiset mitkävaan maistuu usein minullekin makeaa paremmin. Ja makea taikina aina paistettua paremmin 😀

    Reply
  11. Hannele says

    14.5.2013 at 17:02

    Candy meltsit on meitsille herbeaa, mutta tämmöisiä puolipiperryksiä teen välillä mielellään 🙂

    Reply
  12. Hannele says

    14.5.2013 at 17:00

    Terveisiä Annille ja isille! Superkiva, kun he(kin) kommentoivat 😉

    Reply
  13. Daniela says

    14.5.2013 at 14:01

    Mutta mitä jos ei tykkää makeasta 🙁 Kuka kehittelisi pizzapopsit? 😉

    Reply
  14. Mari says

    13.5.2013 at 17:09

    Aika sissiä. Tein kerran satsin popseja ja pää hajosi siihen näpertelyyn ja kaiken maailman kamaliin candy meltseihin (kummitytär – siis äitinsä – tilasi punavalkoisia). Ei ole mun hommaa ei. Vaikka niitä onkin ilo syödä.

    Reply
  15. Unknown says

    13.5.2013 at 13:03

    Joo, nämä tulee mun nimellä, mutta idean takana on Anni ja Isi(:

    Reply
  16. Hannele says

    12.5.2013 at 16:10

    Loistovinkki, Aino! Näiden kanssa ei nyt ollut ongelmia, mutta kakkutikkareiden kanssa olen toiminut just noin 🙂

    ps. Superkiva, kun kommentoit!

    Reply
  17. Unknown says

    12.5.2013 at 15:28

    Oliko ongelmia pallon pysymisessä tikussa?
    Jos oli, niin kastele tikku sulassa suklaassa ja sitten vasta pallo siihen:)

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.