| |

Glögissä keitetyt päärynät

Glögissä keitetyt päärynät eli glögipäärynät on klassikko, joka hurmaa joka joulu.

Glögissä keitetyt päärynät eli glögipäärynät on klassikko jälkkäri. Kuvassa päärynät ovat vaalenpunaisilla lautasilla. Alempana näkyvä lautanen näkyy kokonaan ja siinä päärynänpuolikkaiden päällä on jätskiä. Kuvassa on myös pieni jäätelökulho.

Mausteisessa glögissä haudutetuissa päärynöissä on monta hyvää puolta. Ne voi tehdä etukäteen, päärynät jaksavat odottaa syöjiä vaikka seuraavaan päivään ja tietysti tärkeimpänä: päärynät ovat tosi herkullisia.

Näin teet parhaat glögissä keitetyt päärynät:

  • Valitse pienehköjä päärynöitä.
  • Keitä päärynät kokonaisina mieluiten etukäteen, vaikka edellisenä päivänä.
  • Keitä päärynöitä vain 10–15 minuuttia, ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä. Päärynät jatkavat kypsymistä jäähtyessään, mutta eivät mene yli. Voit siirtää jäähtyneen liemen päärynöineen jääkaappiin.
  • Jos keität päärynät punaisessa glögissä, ne saavat hehkuvan värin ollessaan liemessä pidempään. Samalla päärynät imevät makuja itseensä.

Kokeile myös muita jouluisia jälkiruokia:

Glögissä keitetyt päärynät eli glögipäärynät on klassikko jälkkäri. Kuvassa päärynät ovat vaalenpunaisilla lautasilla. Alempana näkyvä lautanen näkyy kokonaan ja siinä päärynänpuolikkaiden päällä on jätskiä. Kuvassa on myös pieni jäätelökulho.

Glögissä keitetyt päärynät eli glögipäärynät

Glögissä keitetyt päärynät on ihana, joulunaikaan ja -odotukseen sopiva jälkiruoka.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys15 minutes
Valmistusaika25 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 4 pienehköä päärynää
  • 8–10 dl glögiä
  • jäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
  • mantelilastuja tai esimerkiksi granolaa

Tee näin

  • Kuori päärynä siten, että jätät kannan paikoilleen.
  • Laita glögi ja päärynät kattilaan.
  • Kuumenna glögi ja keitä päärynöitä koosta riippuen 10–15 minuuttia.
  • Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Päärynät voivat olla liemessä vaikka seuraavaan päivään (siirrä kylmään liemen jäähdyttyä).
  • Ota päärynät liemestä, puolita ja poista halutessasi siemenkota lusikalla.
  • Tarjoa vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermvavaahdon kanssa. Voit ripotella päälle myös paahdettuja mantelilastuja tai esimerkiksi granolaa tuomaan rouskuvuutta.

Vinkit!

Päärynät ovat hyviä myös heti keittämisen jälkeen. Voit myös lämmittää päärynät uudelleen liemessään halutessasi tarjota ne lämpimänä. 

Tule inspiroitumaan Kokkipottilan Pinterestiin!