Helppo mangokastike salaatille

Kokkailu ja yksinkertaiset asiat. Aina vaan yhtä toimiva yhdistelmä. Helppo mangokastike on juuri tällainen tapaus. Sesongissa olevasta mangosta saa nimittäin aivan huikean hyvän salaatinkastikkeen, joka toimii myös esimerkiksi tacoissa, kun tuoreen ja kypsän mangon soseuttaa ja maustaa pienellä määrällä etikkaa. Sopiva määrä riippuu mangon koosta ja hapokkuudesta. Suolaa ja pippuria voi ripsauttaa sekaan halutessaan.

Mangokastike sopii monenlaiseen salaattin. Se käy hyvin juustojen kanssa, kanasalaatin viimeistelijäksi tai meksikolaiseen makumaailmaan. Been there, done that. Raikas mangokastike on loistava myös itään kurkottelevissa salaateissa – pian jaan reseptin yhteen mainoon tapaukseen.

Resepti

Helppo mangokastike 

1 kypsä mango

tilkka riisietikkaa tai omenaviinietikkaa

(hieman suolaa ja pippuria)

tarvittaessa vettä kastikkeen ohentamiseen

Kuori ja soseuta mango. Ohenna sose tarvittaessa vedellä. Mausta maun mukaan pienellä etikalla sekä halutessasi suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatinkastikkeena tai esimerkiksi tacojen kanssa. Kastike säilyy pari päivää jääkaapissa.

_____

Oletko sinäkin mangofani? Kurkkaa myös muut mangoreseptit.

14 Comments

  1. Hankalaa se hyvän mangon löytyminen täällä onkin. Tuossa ylempänä jo kirjoitinkin, että useimmiten onnistuu silloin, kun ostaa valmiiksi kypsän mangon kaupasta. Kotona mangot kypsyvät huonosti.

  2. Oijoi, se onkin hankala homma. Sen olen huomannut, että mango kypsyy huonosti kotona. Raaka mango menee helposti pilalle ennen kuin se on kypsä. Ostan siis aina vain kypsiä mangoja, jotka käytän melko lailla heti.

  3. Minä juuri kanssa tein mangosta kakkua ja siinä postauksessa heitin ilmaan tuon tuoreen mangot löytämisen vaikeuden näillä leveyspiireillä… Itse en ole siinä juurikaan onnistunut. Joko on liian raaka tai sitten menee sisältä jo rumaksi. Otetaan täälläkin vastaan herkullisten mangojen löytöideat ja -vinkit!

  4. Mainio idea! Heti tuli mieleen useampi salaatti mihin tämä sopisi.. tulee ehdottomasti käyttöön. 🙂

  5. Yksinkertaiset jutut on monesti parhaita, niin myös varmasti tämä! Mulla onkin tuolla keittiössä sopivasti juuri kypsä mango 🙂

  6. Nam… minä rakastan mangoa kaikissa muodoissaan, joten kaipa tätäkin pitää testata.

  7. No olen, olen! Mango on niin hyvää ja lähikaupassa saa sitä usein vielä edullisestikin. Tämä kastike saa tulla meillekin kylään.

  8. Minä en tahdo onnistua mangohankinnoissani. Onko vinkkiä miten tunnistan hyvän mangon? Ananaksesta voi kiskaista sisimmän lehden irti, ja avokadosta irtoaa kanta. Onko mangolle mitään tällaista merkkiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.