• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kakut Leivonta

Helppo marjakakku

Kuka voi vastustaa kakkua, jonka päällä on vastapoimittuja vadelmia ja kermavaahtoa? Kuten kuvasta näkyy, se on hyvin vaikeaa, jopa mahdotonta.

****

Helppo marjakakku

pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
3/4 dl jauhettua mantelia (tai pähkinää)
100g voita
1 kananmuna
tilkka vettä

täyte
vispikermaa (tai vispikermaa ja mascarponejuustoa)
hieman sokeria tai hunajaa
runsaasti marjoja

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Nypi voi kuivien ainesten sekaan. Isoja voiklönttejä ei saa jäädä, tee nyppiminen siis huolellisesti (vaikka se vähän nyppisikin). Riko kananmunan rakenne haarukalla ja kumoa muna murumaisen seoksen joukkoon. Sekoita käsin ja lisää vettä tarvittaessa pieni tilkka kerrallaan, kunnes saat taikinasta hyväntuntuisen ja kiinteän pallon. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Painele tai kaulitse taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Tee foliosta reunojen tueksi vanne (tai käytä herneitä tai “baking beans”-keraamisia palleroita). Pistele taikinan pohjaan haarukalla reikiä. Paista pohjaa 180-200 -asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet väriä. Ota vanne, herneet tai keraamiset pallerot pois suurin piirtein paistamisen puolessa välissä.

Vatkaa kerma ja sekoita siihen halutessasi mascarponejuustoa. Makeuta sokerilla tai hunajalla. Säädä sokerin määrää päälle tulevien marjojen mukaan. Kaada vaahto jäähtyneelle pohjalle ja laita päälle runsaasti tuoreita marjoja. Kakku säilyy jääkaapissa mainiosti seuraavaankin päivään. Pohja muuttuu hieman pehmeämmäksi mutta se pysyy rakenteeltaan erinomaisena eikä vetisty.

****

Samalla ohjeella onnistuvat myös pienet leivokset esimerkiksi muffinsivuokiin. Suosittelen tsekkaamaan myös nämä herkulliset leivokset, jotka vastaavasti muuntuvat isoksikin piiraaksi:

  • Vadelma-kinuskileivokset
  • Puolukka-kinustileivokset

ps. Kiitos Pirkkalaan vatunkeruu- ja leivontaseurasta. Olette parhaita!


4 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Kesän maut talteen: yrttien säilönnän top kolme
Next Post: Tähtianiksella aateloitu mustaherukkahillo »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    9.8.2013 at 06:27

    Enemmän on Enemmän! Liikaa marjoja ei voi olla, liian vähän on aivan liian vähän. Meillä oli mainio vattupaikka, huonot jutut ja hyvät karva-assarit, niillä ne vatut irtosi puskista 🙂

    Reply
  2. Jonna says

    8.8.2013 at 21:06

    Siinä on vattu poikineen. Mainio palkkio urakasta.

    Reply
  3. Hannele says

    7.8.2013 at 20:07

    Kiitos, pienen ihmisen mielestäkin se oli vastustamaton (kuten kuvasta näkyy). Yksinkertainen ja herkullinen!

    Reply
  4. Riitta says

    7.8.2013 at 14:38

    No en, en voi vastustaa vadelmia, kermavaahtoa enkä yleensä kakkuakaan – huokaus… Ihanan, kertakaikkiaan ihanan näköinen kakku!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT