Tähtianiksella aateloitu mustaherukkahillo

Mustaherukkahillo on yksi niistä tavoista, joilla säilön kesän makuja talteen joka vuosi. Yleensä teen sileää, sauvasekoittimella siloitettua hilloa. Joku vuosi maustoin herukkahillon vaniljatangolla, joka sopi kirpeänmakeaan herkkuun hienosti. Nyt aateloin mustaherukkahillon tähtianiksella. Tähtianiksen vienosti lakritsinen aromi maistuu hillossa vain hennosti, mutta syventää makua ja tekee tutusta mausta mielenkiintoisen.

Tähtianiksella maustettu herukkahillo maistuu hyvältä aamiais- ja välipalapöydässä jugurtin kaverina ja myös rahkan tai mascarponevaahdon maustajana se hivelee aisteja. Mutta parhaimmillaan hillo on mielestäni liharuokien rinnalla sulostuttamassa makeudellaan suolaista ruokaa.

****

Tähtianiksella aateloitu mustaherukkahillo

2 osaa mustaherukoita
1 osa hillosokeria
tähtianiksia (noin 1 per marjalitra)

Perkaa marjat ja kaada kattilaan kaikki ainekset. Sekoita. Keitä noin 15 minuttia. Jos olet survonut marja, vähempikin aika riittää. Ota tähtianikset pois keitoksesta. Voit myös siivilöidä hillosta tasaista (säästä marjamöhnä ja tee vaikka kaurapaistosta). Purkita kuumana kuumiin ja puhtaisiin purkkeihin.

****

6 Comments

  1. Meillä syödään hilloa eniten jugurtin kanssa. Mutta liharuoan lisänä se on myös ihanaa – tuo kanacurry kuulostaa yyyyberhyvältä!

    (mutta tuosta kesän hukkaan menemisestä en ehkä pysty olemaan samaa mieltä 😉 )

  2. Jos kesän sadosta ei saa tehtyä mustaherukkahilloa, on kesä mennyt täysin hukkaan.

    Minulla mustaherukkahillo on säännöllinen kaveri riihipuodin ohrahiutaleista valmistetun ohrapuuron kanssa. Toinen säännöllinen paikka on valkokastikepohjaan väännetty kanacurry, josta mustaherukkahillo lyö aatelisen. Ja tietty maustamattomaan jugurttiin se tipahtaa vähintäänkin hyvän. Välillä ihmettelen, miksi olen joskus ostanut valmiiksi maustettuja juguja, so. mielettömiä sokeripommia. No onneksi enää ei tarvi.

  3. Enemmänkin soisi tulla tähtianis käytetyksi, totta. Lihapadoissa ja joissain sellaisissa käytän, esim. pitkään haudutetun possun liemessä toimii ärinomaisesti!

  4. Tähtianista tulee käytettyä ruuanlaitossa tosi vähän, ainakin minulla, vaikka se sopii vaikka hedelmien ja marjojen marinointiin (muihinkin) oikein hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.