Hidasta häränhäntää
Eka kerta häntähommia ja hyvää tuli!
****
Häränhäntäragu
n. 1kg häränhäntäpaloja
loraus öljyä tai hieman voita
n. 1 litra lihalientä
2 dl punaviiniä
3-4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 porkkanaa
1dl punaviiniä
2-3 rkl tomaattipyrettä (meillä Muttin Doppio Concentrato, saatu maistiaisiksi)
1 rkl hunajaa
suolaa
Nappaa kuumalla uunipadassa, öljyn tai voin kera, häntien pinta kiinni. Lisää pataan lihaliemi, punaviini, kuoritut ja puolitetut/viipaloidut valkosipulinkynnet sekä kuoritut ja pilkotut sipulit ja porkkanat. Laita uuniin hautumaan kannen alle ainakin kolmeksi tunniksi (n. 150-160 astetta).
Minä siivilöin liemen ja käytin roippeet tehdessäni muussia. Siivilöintiä ei tarvitse tehdä, sipulit ja porkkanat menevät mainiosti ragussakin.
Nosta hännänpalat pois liemestä ja anna jäähtyä hetki. Irroittele lihat luista. Läskille voit tehdä mitä haluat. Laita lihat (siivilöityyn) liemeen, lisää punaviiniä, tomaattipyrettä ja hunajaa, maista suola. Hauduta kastiketta vielä tunteroinen hellalla pienellä lämmöllä välillä sekoitellen. Toki haudutuksen voi tehdä uunissakin, kunhan muistaa tarkkailla välillä nestetilannetta.
Tarjoa ragu esimerkiksi juuresmuussin kanssa.
****
Häränhäntähommiin minut innosti Punkkua ja Pydee -blogi. Vinkkiä hain myös muualta netistä.
Kakki 🙂
Näin se meni ja kansantanssia ei voita kun foljam:)Enkä epäile hetkeäkään, etteikö häntä maistus! Kun se Putte eka tekis kakki muut lupauksensa, ni katotaan sit se häntähomma kuntoon;) Johanna
Menikö se jotenkin niin, että kaikkea täytyy kokeilla paitsi kansantanssia (ja sitä on tullu tanssittua).
Vähän mää teen teille joskus häntää! Yllätyt!
Herkkunsa ne on kullakin… Maksaa ja häntää:) Ou nou teitin kanssa! LOL:) Johanna
Virpi, helppo homma, joskin vähän slowta. Hallissakin myydään häntää, hyvä tietää, että Makkarakaupassakin.
Camppis, no mutta seuraavalla kerralla häränhäntä kainaloon!
Kotiharmi, meistä kumpikaan ei ollu syöny häntää ennen, joten verailukohta ontuu. Menin itse asiassa ostamaan hallista maksaa, mutta häntä houkutti enemmän.
Minä olen Puistolassa kerran syönyt tosi hyviä häränhäntiä ja siitä asti mietiskellyt, että vois kait niitä kotonakin tehdä. Hyvä Hannele, että näytät esimerkkiä!
Kiinnostava ohje, joitakin viikkoja sitten kaupassa hipelöin jo rasiaa häränhäntiä, mutten tohtinut ostaa.
Oi, tämähän vois maistua meilläkin! Just eilen Makkarakaupassa käydessäni huoimioin, että sieltä saa häränhäntäpaloja ja että mitähän niistä osaisi tehdä. Tää vaikuttaa sellaiselta tavalta tutustua niihin, että multakin vois sujua 🙂