| | |

Kanavartaat itämaisittain

Kesä ja grillaaminen, tuo parivaljakoista parhain, tuo multa- ja ruohovanan ulko-oven ja keittiön välille. Vanan aiheuttajia on kaksitoista. Neljä niistä kuuluu ulos ja sisään astioiden kanssa kulkeville kotikokeille, jotka eivät potkaise kenkiä pois eteisessä. Kahdeksan pientä, karvaista ja ruohoista kipittävät perässä, sillä kinttujen päällä keikkuvat otukset tietävät keittiön ja grillin olevan the mestoja. Ne tietävät myös, että jääkaapissa on juustoa, pakastimessa naudan mahaa ja grillissä herkkuja. Ja aina kannattaa yrittää. Joka. Ikinen. Kerta.

Grillattujen itämaisten kanavartaiden herkullisuus piilee hoisinkastikkeessa, joka muodostaa sekä marinadina että grillauskastikkeena toimivan kastikkeen ytimen. Tilkka konjakkia ja sopivasti muita makuaineita tekee siitä vieläkin parempaa. Seuraavalla kerralla aion koittaa tehdä hoisinkastikkeen itse, vaikka Koon Chun -merkin kastike onkin varsin hyvää valmistavaraa.

Vartaiden lisäkkeeksi sopii esimerkiksi kaakkoisaasialainen kaalisalaatti mangolla.Me tosin lipsuimme viime hetkellä suunnitelmasta, kuten Instagram-otoksesta näkyy.

****

Itämaiset kanavartaat

1 dl hoisinkastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamöljyä
1 rkl konjakkia (tai esim. sherryä)
1 rkl limetin mehua
2 valkosipulinkynttä
1-2 tl tuoretta inkivääriä
1/2 – 1 tl kiinalaista viismaustetta
n. 1 tl chilirouhetta (tai tuoretta chiliä)

n. 400g broilerin/kanan rintaa
seesaminsiemeniä
ruohosipulia

Tee valkosipulinkynsistä ja inkivääristä pienen pientä silppua. Sekoita kaikki marinadin ainekset. Kuutioi broileri sopiviksi suupaloiksi ja laita noin puolet marinadista lihapalojen sekaan. Jätä marinoitumaan vähintään tunniksi. Säästä toinen puoli marinadista grillausta varten.

Pujottele lihapalat tikkuihin ja grillaa kypsäksi. Kun olet kääntänyt vartaat, sudi niille reilusti kastiketta ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Varothan ylipaistamasta vartaita!

****

Kengät jätetään nykyään jalkaan silkkaa laiskuutta, koska meillä vallitsee villi lose it or lose it -meininki. Vähintään toista lattialle jäänyttä tossua saa etsiä pienemmän karva-apurin suusta, sohvan alta tai viltinmutkasta. Joka. Ikinen. Kerta.

Katso myös nämä reseptit:

18 Comments

  1. Mut hei, kai nyt nainen yhen shokin kestää koiran vuoksi? 😉
    t. aallon pöydän ääressä istuva nainen

    (pystytkö enää lukemaan lainkaan Kokkipotteja?)

  2. Valitettavasti Facebook aiheuttaa anafylaktisen shokin (saman saan mm. Alvar Aallon tuotannosta), mutta onnittelut värivalinnasta – nainenhan _tarvii_ pikkumustan 🙂

  3. Samanlainen viuhtoja Pakki, 4kk, on mutta musta. Sun pitää, Ulla, liittyä Kokkipottilan FB-joukkioon niin näät kuvankin 😉

  4. Pentu! Voi, miten ihanaa 🙂 Onko samaa merkkiä kuin Pulttikin?
    Itse tehty hoisin kuulostaa huikealta. Muista blogata ohje, niin päästään me muutkin testaamaan.

  5. Iskisivät varmasti, jos ylettäisivät. Pikkukoiraraukat tyytyvän iskemään pyllyn kenttään ja katsomaan anovasti 🙂

    Tuo mainitsemani Koon Chun -merkkinen hoisin on minusta aika hyvä ja siihen usein päädyn. Pitäisi tehdä itse ja testata nouseeko se suosikiksi!

  6. Eivät sentään ole vielä iskeneet tassujaan grilliin? Karvakaverit siis? Vartaat näyttävät kerrassaan herkullisilta! 🙂 Onko sulla Hannele oma hoisin-suosikkimerkki?

  7. Kiva kun kommentoit, Pata!
    Meidän koirat, varsinkaan pentu, eivät ole kovin ulottuvia, mutta oma-aloitteisia kyllä 🙂

  8. Täytyypä tarkistaa hoisinvarasto! Meillä on kaksi toiveikasta karvakorvaa, joista junnu on erittäin ulottuvainen ja oma-aloitteinen. Ei passaa jättää selän taakse mitään syötävää. Eräskin synttärikakku on korjattu tyynesti (valtavan karjumisen jälkeen) käpälän jäljiltä…

  9. Varmaan hyvät vartaat, mutta mua ehkä enempi kiinnostaa nyt se useampijalkainen parivaljakko 🙂 Ehkä joskus polokasen niitä rapsuttamaan. Ja sinuakin moikkaamaan 🙂

  10. Pultti ja Pakki ovat hurmaavia! Pentu vaatii vielä ihan pientä koulutusta tuossa kenkäasiassa. Sen pitäis tuoda kenkiä, ei viedä 🙂

  11. Hoisin ja seesamiöljy on vaan niin ihanan makuisia. Tämä ohje kuulostaa todella hyvältä!

  12. Hyviltä näyttävät vartaat, mutta nuo karva-apurit ne vasta hurmaavilta kuulostavatkin!

  13. Hoisineissa(kin) on ihan järkkyjä laatueroja. Joku marketpurkki (ehkä blue dragon?) on niin karseeta, että ei voi edes puhua hoisinkastikkeesta. Mitä merkkiä, Marja, teillä käytetään?

  14. Läiskitty kastiketta sinne tänne kuulostaa todella mielenkiintoiselta 🙂

    Konjakki tai muu tömäkkä aine mehevöittää lihan mukavasti, suosittelen!

  15. Näitä täytyy kokeilla! Ostin just uuden purkin hoisin-kastikettakin, toivottavasti se on parempaa kuin se markettikura.

  16. Meillä ei olekaan vielä tänä kesänä grillattu kanaa, mutta hoisin-kastiketta on läiskitty vähän sinne sun tänne keittiössä 🙂 kauniita vartaita, täytyy laittaa idea korvan taakse (ja konjakilla tietty!) 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.