| |

Kikherne-couscoussalaatti vihreällä kastikkeella

 

Kikherneet nostavat couscoussalaatin sivuosasta pääosan esittäjäksi – lisäke muuttuu pääruoaksi. Hävikkiuhan alla olleista rucolasta ja persiljasta tehty vihreä kastike sekä kermaviili antoivat ruoalle sekä raikkautta että kosteutta sopivina annoksina. Ihana ruoka!

Salaatin sekaan sopii tomaatin ja purjon ohella hyvin myös kurkku, kuorimaveitsellä lastutettu porkkana ja paprika. Kastikkeeseen voi puolestaan käyttää myös minttua tai korianteria.

****

Kikherne-couscoussalaatti

2 1/2 – 3 dl täysjyväcouscousia
ohjeen mukaan vettä (usein 1:1)
suolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
pippuria

1 prk kikherneitä
kasviksia maun mukaan (esim. tomaatti, kurkku, porkkana, paprika)
pätkä purjoa

kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia

Jos sinulla on nälkä, keitä vesi vedenkeittimellä. Jos sinulla ei ole kiirettä, voit käyttää kylmääkin vettä. Kaada vesi kulhoon mitattujen couscousien päälle ja mausta maistellen. Hämmennä välillä haarukalla, jotta jyvät pysyvät irtonaisina. Valuta, huuhdo ja valuta kikherneet, pilko kasvikset ja purjo. Tee kastike, suuntaa antava ohje on alla. Tarjoa salaatti kastikkeen ja kermaviilin tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

****

Vihreä kastike

rucolaa ja tai persiljaa
valkosipulia
oliiviöljyä
happoa (sitruunamehua tai valkoviinietikkaa tms.)
suolaa
pippuria
sokeria

Laita yrtit, valkosipulia ja öljyä tehosekoittimeen tai kapeaan, sauvasekoittimelle sopivaan astiaan. Aja tahnaksi. Mausta maistellen hapolla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää öljyä, jotta kastikkeesta tulee sopivan valuvaa. Lopputulos saa olla raikas, pehmeyttä tulee kyllä couscousista ja kermaviilistä.

****