Mokka Millefeuille

Nyt herkutellaan klassisen Millefeuille-leivoksen kahvisella muunnoksella. Millefeuille on yllättävän helppo tehdä. Tarvitset vain voitaikinalevyjä. Täyte valmistuu valmiista kahvijuomasta.

 

Alunperin resepti on voittaja Frezzan kanssa järjestetyssä reseptikilpailussa. Testasin kaikki minulle lähetetyt reseptit, ja valitsin lopulta voittajaksi reseptin, joka hurmaa sekä näyttävyydellään, helppoudellaan että maullaan. Napoleonin leivoksena ja tuhatlehtisenäkin tunnettu, alunperin ranskalainen Millefeuille (tai mille feuille tai mille-feuille) saa täytteekseen Frezza-juomasta keitettyä, vienosti kahville maistuvaa täytettä sekä vadelmia. Rapea lehtitaikina ja samentinpehmeä täyte yhdistettynä raikkaisiin vadelmiin on hieno kokonaisuus.

Resepti

 

Mokka Millefeuille

9 isoa tai 18 pientä leivosta

pohjat & kannet

  • 3 kpl voi- tai torttutaikinalevyä (pakaste)

täyte

  • 2 dl Frezza-juomaa (esim. Frezza Latte)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl maissitärkkelystä

lisäksi

  • vadelmia
  • tomusokeria

  1. Sulata voi- tai torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2.  Leikkaa levyt joko kolmeen tai kuuteen osaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia eli kunnes paistokset ovat saaneet hieman väriä ja kohonneet näyttävästi.
  3. Valmista täyte: Kuumenna frezza-juoma kiehumispisteeseen. Juoman lämmetessä vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokeriseokseen vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Vatkaa puolet kuumasta frezzasta huolellisesti seoksen joukkoon, lisää myös toinenkin puoli frezzasta. 
  4. Kaada seos taikaisin kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen parisen minuuttia tai kunnes kiisseli paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä, siirrä kiisseli toiseen astiaan ja laita kelmu päälle. Jäähdytä.
  5. Halkaise paistetut pohjat, jotta saat pohjia ja kansia. 
  6. Lusikoi väliin täytettä. Laita väliin myös muutama vadelma. 
  7. Asettele kansi leivoksen päälle. Tee samoin kaikille leivoksille. Tupsuttele päälle tomusokeria ja tarjoa heti.

 

_____

Voittajaksi olisin voinut valita maun puolesta myös törkeän hyvän, suklaisen lattepirtelön, jonka 14-vuotias siskonpoikani innostui kilpailuun kehittämään. Mutta ehkä lähisukulaisen valitseminen voittajaksi ei olisi ollut reilun pelin sääntöjen mukaista. (Sama tuleva unelmavävy muuten vastasi muutama viikko sitten ”mitä syötäisiin välipalaksi?” -kysymykseeni: ”Entä jos minä tekisin vaikka pannaria.” Oikeasti, liian ihana tyyppi!). Mutta kuten lupasin, lähetän omakustanteisesti voittajan lisäksi kahdelle muulle reseptinikkarille pienen palkinnon. Lattepirtelö ansaitsee ehdottomasti toisen bonuspalkinnoista.

Reseptikilpailu oli osa Blogirinki Median ja Pauligin #frezzaresepti -kampanjaa, jossa neljä bloggaajaa haastettiin kehittämään resepti Frezza-juomasta. Bloggaajat puolestaan haastoivat ja lukijat mukaan kehittämään reseptejä.

www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Paulig

Katso myös nämä reseptit:

8 Comments

  1. Kiitos, Jonna!
    Joulukalenteria olen suunnitellut jo monta vuotta. Nyt on ollut sopiva sauma toteuttaa se – tosi kivaa puuhaa, vaikka puuhaa onkin tietysti aika paljon. Pysythän kanavalla!

  2. Onnea!
    Olen laittanut reseptisi ja yhteystietosi eteenpäin Pauligille. He lähettävät sinulle tuotepalkinnon. Mukavaa joulunodotusta!

  3. Ihailen suunnattomasti teitä ahkeria, jotka ehditte ja jaksatte tuutata tavaraa eetteriin päivittäin. Ihanaa, että saan nautiskella koko kuukauden teidän kädenjäljestä. Kiitos siis jo tässä vaiheessa.

  4. Go, mummo, Go 🙂
    Tervetuloa joulukalenterin pariin, Seija! Kiva kun kommentoit!

  5. Ihana avata joulukalenterin luukkuja,kun ei ole kotona enää kuhinaa kalenterin ympärillä.Näin pärähti mummo nykyaikaan 🙂

  6. Kiitos, hyviä ne olivatkin!
    Sattui kampanjapäivitys juuri tälle päivälle, joten mätkäisin kaksi pärpästä yhdellä huitasulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.