• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Jäätelöt Jälkiruoat Kesäruoka

Nektariini-jugurttijäätelö

Nektariini-jugurttijäätelön piti olla uuden jäätelökoneemme ensitanssi. Mutta kun en löytänyt sekunnin murto-osassa yhtä osaa, kaadoin jäätelömassan, joka on siis yksinkertaisesti makeutettua jugurtin ja hedelmäpyreen sekoitusta, jäätelöpuikkomuotteihin. Oli nimittäin kiire päästä istuttamaan kaaleja harsohupun alle (älkää kertoko kaalien piilopaikkaa kaalikärpäsille ja muille tuholaisille).

Jugurttijäätelön raikkaus ja makeutta taittava hienoinen happamuus tekevät siitä minulle liki vastustamatonta, kermajäätelö jää makumittelössä selvästi jälkeen. Ja kun jugurttijätskin tekee itse, voi sekä makeutta että makumaailmaa säädellä maun ja sesongin mukaan. Nyt laitoin jäätelöön nektariinia, mutta yhtä hyvin sen voisi tehdä aprikoosista tai persikasta – kaikki kolme ovat juuri nyt kypsyneet eteläisessä Euroopassa ja ovat siten meilläkin sekä edullisia että hyvälaatuisia.

Nektariini-jugurttijäätelön voi tehdä kolmella tapaa. Massan voi siis jäädyttää jäätelökoneella tai jäätelöpuikkomuoteissa. Myös ilman jäätelökonetta tai muotteja pärjää, jos malttia riittää. Silloin jäätelömassaa pakastetaan parisenkymmentä minuuttia, vatkataan koneella rakenne rikki, pakastetaan jälleen ja sitten taas vatkataan. Näin rakenteesta ei tule niin helposti hileistä.

Resepti

Nektariini-jugurttijäätelö
1/2 litraa tai 6 jätskipuikkoa

4 kypsää nektariinia
n. 2 1/2 dl turkkilaista jugurttia
n. 1/2 dl sokeria
tilkka limetti- tai sitruunamehua
(inkivääriä tai mustapippuria)

Poista nektariineista kivet ja lohko hedelmäliha kulhoon tai blenderiin. Surauta tasaiseksi pyreeksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Voit halutessasi siivilöidä kuoren hippuset pois. Sekoita nektariinipyreen joukkoon jugurtti ja sokeri ja surruuta kuohkeaksi. Raikasta seos vielä pienellä määrällä limetti- tai sitruunamehua. Mausta inkiväärillä tai mustapippurilla, jos haluat. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta. Sokerin sijasta voit käyttää esimerkiksi agave-siirappia.

Jäädytä massa jäätelökoneella, jäätelöpuikkomuoteissa tai kulhossa pakastimessa. Mikäli teet viimeisimpänä mainitulla tavalla, katso vinkit yltä.

_____


26 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Yrtti-oliivitahnalla täytetyt tomaatit
Next Post: Crème Pâtissière -torttu kirsikoilla »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    10.6.2015 at 20:16

    Kiitos, Mitzi! Toivottavasti tykkäät!

    Reply
  2. Janica says

    8.6.2015 at 15:55

    Oih näyttää erittäin herkulliselta on ihan pakko kokeilla loppuviikosta 🙂

    Reply
  3. Hannele says

    8.6.2015 at 11:14

    En tiedä, mitä tein oikein tai väärin. Ne kasvaa vaan ihan hulluna! Kylvin ohjeen mukaan pinnalle ja koulin – normihommat siis (sis. rakkautta, lannoitetta ja tanssia). Nyt myös myöhemmin kylvetyt täysvihreet on innostunu kasvamaan.

    Reply
  4. Ulla says

    8.6.2015 at 05:44

    Vau, voisitkin postata veripeipin kasvatusohjeet, kun kerran noin hurjan hienoja saat aikaiseksi.

    Reply
  5. Hannele says

    8.6.2015 at 05:39

    Veripeippi kuului sarjaan "itse tehdyt tuliaiset" 😉

    Reply
  6. Hannele says

    8.6.2015 at 05:37

    Ihana kommentti, IHANA! Kiitos! Se on juuri parasta, että blogi innostaa kokeilemaan jotain, mitä ennen ei ole kokeillut. Kiva kuulla, että massa oli hyvää. Ja kun malttaa odottaa jäätymistä ja sitten vielä se tuskaisen hetken, että jäätelö hieman pehmenee huoneenlämmössä – niin se on nimittäin parhaimmillaan.

    Reply
  7. Hannele says

    8.6.2015 at 05:35

    Muotit käyttöön, nainen!

    Reply
  8. Hannele says

    8.6.2015 at 05:34

    Onneksi sana melkein on alleviivattuna 🙂

    Reply
  9. Ulla says

    7.6.2015 at 07:04

    Hannele, mistä ihmeestä olit löytänyt sen jättimäisen veripeipin, jonka veit Chez Jasulaan? Oli todella huikea ilmestys!

    Reply
  10. Anonyymi says

    6.6.2015 at 17:01

    Ensimmäistä kertaa kokeilen mitään tällaista ja nyt on jätskit pakkasessa. Massa maistui ihan järjettömän hyvältä! Herkkua! Enää pitäisi malttaa odottaa jäätymistä…

    Reply
  11. Unknown says

    6.6.2015 at 11:49

    Ooh, pakko laittaa kokeiluun, ostin muotitkin viime kesänä!

    -Heidi
    tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    Reply
  12. Riitta says

    5.6.2015 at 14:19

    Voi miten nättejä nämä ovat, _melkein_ liian kauniit syötäviksi! 😉

    Reply
  13. Hannele says

    4.6.2015 at 21:47

    Mahtavaa! Kiitos tiedosta, Hinni Taus!

    Reply
  14. Unknown says

    4.6.2015 at 20:02

    Toissapäivänä näin jääpuikkomuotteja Tampereen S-marketissa, kesäisissä väreissä ja (mieleni tekisi sanoa edullisesti, mutta rehellisyyden nimissä…) halvalla! Ilman oikeaa tietoa uskaltaisin epäillä S-ryhmän valikoimaa myös valtakunnalliseksi…

    Reply
  15. Hannele says

    4.6.2015 at 06:35

    Toivottavasti tykkäät! Seuraavaksi aion tehdä jugurttijätskiä koneessa, sellaista pehmismäistä pumpulijugurttijäätelöä 🙂

    Reply
  16. Pieta says

    3.6.2015 at 20:03

    Jee, näitä kyllä kokeilen! Aina välillä saa hyvää jogurttijäätelöä mutta itse en ole tehnyt. Nyt kun reseptikin on niin eiköhän herkkua ala löytyä pian liiankin läheltä. 😉

    Reply
  17. Hannele says

    3.6.2015 at 16:34

    Totta! Jugurtti raikastaa jätskin lisäksi melkein mitä vaan kermaista.

    Reply
  18. Hannele says

    3.6.2015 at 16:32

    Hella & Herkku on aina hyvä syy mennä Helsinkiin! Ja kyllä kauppias lähettää paketin Ouluunkin, jos oikein nätisti pyytää 🙂

    Reply
  19. Päivi / Kokkeillaan says

    3.6.2015 at 16:18

    Jugurtti on niin hyvä jätskissä ja monessa muussa kermahässäkässä. Tällä ohjeella saadaan hyvä jäätelökesä!

    Reply
  20. Rommirusina says

    3.6.2015 at 15:36

    Ihania! Minäkin olen pari vuotta etsinyt jätskipuikkomuotteja, mutta en ole löytänyt mistään sopivia. Nyt on hyvä syy lähtä käymään Helsingissä kesälomalla, jos sieltä kerran näitä löytyy!

    Reply
  21. Hannele says

    3.6.2015 at 15:12

    Samoin, kuomaseni, samoin!
    Ja kiitos nättiyskehuista 🙂

    Reply
  22. Hannele says

    3.6.2015 at 15:11

    Kiva kuulla! Jugurttijäätelöt on ihania (paitsi minun makuun Ben&Jerryn jugurttijäätelöt on aivan liian makeita).

    Reply
  23. Hannele says

    3.6.2015 at 15:09

    Kiitos sinulle kommentista, piapas! Jos kaupunkisi on Helsinki, kipitä Museokadulle Hella&Herkku -putiikkiin. Sieltä löydät jätskipuikkomuotteja, omani olen ostanut sieltä.

    Reply
  24. Anonyymi says

    3.6.2015 at 13:12

    Eilen juuri yritin etsiä kaupungilta jääpuikkomuotteja, mutta turhaan. Kiitos lisämotivaatiosta!

    Reply
  25. Jael says

    3.6.2015 at 11:03

    Tosi nätit:) Itsekin olen tehnyt kesällä jugurttipohjaisia mehujääpuikkoja;pidän paljon jugurtin antamasta pienestä happamuudesta:)

    Reply
  26. Ulla says

    3.6.2015 at 06:22

    Oi nam, mitä herkkua! Rakastan jugurttijäätelöitä, kun ne on niin raikkaita ja hitusen happamia. Tämä menee meilläkin kokeiluun 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö sitruuna suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT