• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Salaatit
  • Aamupala & brunssi
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat
    • Pääsiäinen

Suupalat & naposteltavat

Yrtti-oliivitahnalla täytetyt tomaatit

Tiedättekös, nyt alkaa olla käsillä vuoden toiseksi paras aika: kevätaurinko on kypsyttänyt tomaatteja vauhdilla ja kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan. Vuoden paras aika koittaa ehkä heinäkuun lopulla, kun ensimmäiset omat tomaatit kypsyvät kasvihuoneessa. Nyt kaikki kasvatuksessa tomaattilajikkeet ovat vasta avaamassa ensimmäisiä kukkiaan.

Tein makeista kirsikkatomaateista yrteillä ja oliiveilla täytettyjä alku- tai pikkupaloja Ottolenghin inspiroimana. Tuhdisti yrttejä, suolaisia oliiveja ja rouskuvaa mantelirouhetta – 

Resepti

Yrtti-oliivitahnalla täytetyt kirsikkatomaatit

n. 15 kpl

250g kirsikkatomaatteja

8-10 mustaa kalamata-oliivia

n. 1 dl tuoreita yrttejä pienenä silppuna (basilika, persilja, timjami/minttu)

pieni valkosipulinkynsi

n. 2 rkl mantelirouhetta

vajaa 1 rkl oliiviöljyä

(pieniä kapriksia)

Leikkaa tomaateista pois “hattu”. Säästä kannat, mikäli haluat laittaa ne täytettyjen tomaattien päälle. Koverra pikkulusikalla tomaattien siemenet pois ja käännä tomaatit ylösalaisin hetkeksi, jotta neste valuu ulos. Tee sillä aikaa tahna: poista oliiveista kivet. Hienonna oliivit ja yrtit joko veitsellä tai tehosekoittimessa. Lisää mantelirouhe ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa himppunen suolaa, tahna saa olla reilusti suolaista. 

Lusikoi tahna tomaattien sisään. Koristele vielä yrttien lehdillä. Lisää halutessasi pari pientä kaprista. Voit myös laittaa tomaattien päälle hatut. Tarjoa heti tai laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan tarjoiluhetkeä.

_____

Tämä resepti on osa Kauppapuutarhaliiton ja Blogiringin yhteistyökampanjaa, jossa pääosassa ovat kotimaiset vihannekset. Kotimaisten vihannesten sesonki on täydessä vauhdissa ja ostoksilla on hyvä muistaa, että Sirkkalehti-merkki on kotimaisuuden tae. Merkillä varustetut kasvikset on viljelty sataprosenttisesti Suomessa, mikä tarkoittaa paitsi työtä Suomeen myös kypsänä kerättyjä, maukkaita kasviksia.

Muistathan, että jos haluat kasvattaa tomaatteja itse, löydät viime kesänä kokoamani tomaatin tarinan – siemenestä sadoksi – nyt yhdestä jutusta.

www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto


6 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Raparperi-seljankukkamimosa
Next Post: Nektariini-jugurttijäätelö »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    3.6.2015 at 18:18

    Luulen, että tomskut karkoittaisivat flunssan huspois! Että mars kauppaan.
    (mutta sinänsä hyvä, että sairastat nyt etkä parin viikon päästä…)

    Reply
  2. Päivi / Kokkeillaan says

    3.6.2015 at 16:16

    Kun mää tästä lentsusta toivun, niin ensitöikseni teen näitä tomskuja! Arvelen, että ovat hyvää toipumisruokaa.

    Reply
  3. Hannele says

    1.6.2015 at 17:26

    Kiva kun kommentoit, inspirations!
    Toivottavasti iltapala osui makuhermoosi 🙂

    Reply
  4. Hannele says

    1.6.2015 at 17:25

    Amateur onkin minulle uusi lajike, nimi kuulostaa just kotitarhurille sopivalta 🙂

    Reply
  5. inspirations says

    1.6.2015 at 11:50

    Hei – onpa hyvännäköistä, täytyy kokeilla heti illalla. Tomaatit ovat tosiaan juuri nyt ihanan makeita!

    Reply
  6. Paula says

    1.6.2015 at 06:10

    Oi, näyttää ja kuulostaa tosi kivalta. Täytyypä kokeilla. Minäkin jo kovasti odottelen omia tomaatteja, mutta kyllähän niitä vielä odotella saa. Amateur on tosi aikainen lajike, eka sentin kokoinen tomaatti on jo tuloillaan!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

Aamupala & brunssi Aasialaiset ruoat Arkiruoka Cookiet ja pikkuleivät Grillaus Illanistujaiset Italialaiset ruoat Joulu Joulukalenteri Juhlat Juomat Jälkiruoat Jäätelöt Kakut Kala- ja merenelävät Karkit ja makeiset Kastikkeet ja tahnat Kasvisruoat Keitot Keittiöpuutarha Kesäruoka Kevään juhlat Leivonta Leivät & sämpylät Liharuoat Lisäkkeet Nuudelit Pannukakut, vohvelit & letut Pastat Piirakat Pääsiäinen Ravintolat Risotot Ruokakulttuurit Ruokamatkat Salaatit Sieniruoat Suupalat & naposteltavat Säilöntä Tex mex -ruoat Yhden astian ruoat Yleinen

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo gnocchivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.