Omenainen punajuuripaistos homejuustolla

Sadonkorjuuaika on kyllä vuoden parasta aikaa. Kotikeittiön kasvisosasto määräytyy kasvimaiden ja -huoneen kypsymistahdin mukaan ja tämän pienen ajan vuodesta kauppalasku on oikeasti pienempi. Tänään maasta nyhdetyt punajuuret kohtasivat vuoassa puusta pudonneet omenat. Sekaan laitettiin hieman makuaineita ja murusteltiin hallista haettua itävaltalaista viherhomejuustoa Österkronia. Yhtä lailla kotimainen Aura sopisi paistokseen loistavasti. Kun päälle rouhittiin vielä Tukholmasta kannettuja tuoreita hasselpähkinöitä, oli paistos uunia vaille herkku.

Omena, punajuuri ja homejuusto sopivat yhteen ällistyttävän hyvin. Pähkinät toivat paistokseen sopivasti napakkaa suutuntumaa. Kokkipottilan apukokit kiittävät Tampereelta paikalle pyyhältänyttä pääkokkia. Uh, miten hyvää.

****

Omena-punajuuripaistos homejuustolla

3 kotimaista omenaa (meillä Borgovskoje)
5-7 punajuurta koon mukaan
n. 3 rkl öljyä
2-3 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria myllystä
n. 100g sinihomejuustoa (meillä itävaltalainen viherhomejuusto Österkron)
1/2 – 1 dl rouhittuja (hassel)pähkinöitä

Pese ja keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ne vasta kypsänä ja lohko neljään/kuuteen lohkoon. Lohko myös omenat. Voit poistaa siemenkodat, mutta kuoret saavan jäädä. Laita lohkot uunivuokaan, lorauta päälle öljyä ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Murustele päälle juusto ja rouhitut pähkinät. Paista 225-250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

****

Muuten, punajuuren naateista ja lehdistä tehtiin maukasta wokkia, jota laitettiin riisipaperikääryleiden sisään. Kääryleistä lisää myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.