One night in Bangkok!

Hyvää alkanutta vuotta!

Juuri ennen vuoden vaihtumista meillä oli kaksi päivää ja yksi yö aikaa nähdä rakastetun ja vihatun miljoonakaupungin, Bangkokin, syke. Valmistauduimme kolmekymmentäkuusituntiseemme huolella: Luimme kirjoja ja pläräsimme lehtijuttuja. Selaisimme nettiä ja kyselimme kokemuksia. Suunnittelimme, arvotimme ja arvoimme. Loimme aikatauluja ja tutkimme karttoja.

Perillä ymmärsimme heti, mitä matkaoppaassa tarkoitettiin kirjoittamalla:

”Lopulta kannattaa muistaa, että Bangkokissa itse elämä on nähtävyys ja kokemus.”

Ja kun ymmärsimme, aloimme nauttimaan hetkistä ja hengittämään kaupunkia. Emme enää (kovin paljon) harmitelleet niitä satoja kohteita, asioita ja ravintoloita, joita emme kuitenkaan ehtisi nähdä. Aloimme kokea, elää, tuntea, aistia ja maistaa. Se kannatti!

Listasimme Bangkokin TOP vitoselämykset:

 • Chinatown. Hullun kapeita kujia täynnä putiikkeja, ruokaa ja krääsää. Metrin levyiselle kujalle mahtui helposti rinnakkain kaksi mopoa, kymmenen ihmistä ja kolmet tavarakärryt.
 • Joki. Jokibussit olivat täynnä paikallisia, turisteja ja elämää. Venebussi oli loistava tapa tutustua kaupunkiin toisesta näkökulmasta. Matkan aikana näki koko kirjon: hulppeita hotelleja, temppeleitä ja rähjäisiä paikalliskortteleita.
 • Ruoka. Ruokaa oli tarjolla joka paikassa (jee). Tavallisin ravintola kulki pyörillä, joko bensa- tai jalkavoimalla. Kadulle muovituolinsa levittävät ”reikä seinässä ravintolat” valtasivat pienetkin kadunpätkät ja ostoskeskuksissa oli käsittämättömän suuria ruokamaailmoja. Ei ollut nälkä, ei. 
 • Happy happyyyy! Bangkok, kuten moni muukin suurkaupunki, oli täynnä vastakohtia. Korkeita pilvenpiirtäjiä ja matalia peltimajoja, rikkautta ja köyhyyttä, yltäkylläisyyttä ja vaatimattomuutta. Mutta kaikkea yhdisti silmiinpistävä hyväntuulisuus ja elämänilo. Valtavasta vilinästä ja ruuhkista huolimatta ihmiset olivat tavattoman ystävällisiä tutuille ja turisteille.
 • Elämä. Työkaverini sanoin: Joka rakastaa Bangkokia, rakastaa elämää.

Ehdimme aistia monenmoista tunnelmaa ja kokea ikimuistoisia asioita niin intensiivisesti, että kahden tiiviin päivän jälkeen oli mukava palata rauhalliseen ja seesteiseen ”kotikylään”, Kamalaan. Tosin jo paluulennolla aloimme tehdä suunnitelmia seuraavalle Bangkokin reissulle, niin hurmaava kaaos kaupunki oli.

5 Comments

 1. BTSllä suhailtiin sinne ja tänne – loistovehje! Oli hauska katsella kaupunkia ensin perhosena (BTS) ja sitten kalana (jokivene) 🙂

 2. Ah, Bangkok! Toivottavasti ehditte ajaa BTS:llä eli skytrainilla? Varsinkin pimeällä aika eksoottista pujotella ilmassa pilvenpiirtäjien ja temppeleiden välissä 🙂

  Tosin jokivene Chao Prayalla on myös ehdottoman mielenkiintoinen kokemus, etenkin pimeällä!

  Mikään aika Bangkokissa ei ole riittävästi! Nim. neljä hyvin lyhyttä reissua kyseiseen kaupunkiin tehneenä.

 3. Campasimpukka, aikaerohuolta meillä ei ollut, kun kroppa eli jo thaiaikaa.

  Nanna, mii tuu!

 4. Olipas varsinainen salamaloma:) Miten tuo aikaero? Tuossa ajassa ei varmaan kannata edes koittaa sopeutua, vaan mennä ns samoilla silmillä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.