|

Paahdettu tomaattisalsa

Paahtaminen tekee liki kaikelle ruoalle hyvää. Ajatelkaa nyt. Paahdettu leipä, paahdettu valkosuklaa, paahdettu tomaattikeitto, paahdettu sipuli tai paahdettu vaahtokarkki – ihan järjettömän hyviä koko sakki.

Paahdettu tomaattisalsa kuuluu samaan sarjaan. Uunissa tai grillissä salsa saa syvyyttä ja makua, johon tuoresalsa, niin raikasta kun se onkin, ei koskaan pysty. Kiihkeimpään tomaattien sesonkiaikaan punaposkien kypsentäminen kuumuudessa saattaa kuulostaa hullulta, mutta jos talvitomaateista tulee hyviä paahtamalla, mieti miten mahtavia makeista tomaateista tulee.

Aivan. Todella. Hyviä.

Salsaan tulevat kasvikset voi paahtaa grillin tai uunin lisäksi myös kuumalla pannulla hellalla. Pääasia on riittävä lämpötila, jotta tomaatit, sipulit sekä chilit paahtuvat mustareunaisiksi ja maultaan intensiivisiksi.

Resepti

Paahdettu tomaattisalsa

4–6 annosta

4 kypsää tomaattia

pieni sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

tuoretta chiliä maun mukaan

noin 1 tl punaviinietikkaa

hieman suolaa

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko tomaatit, poista kanta. Laita uunivuokaan tai muuhun kuumuuden kestävään astiaan tomaattilohkot, lohkottu sipuli sekä chili (reiluina paloina). Laita astiaan myös valkosipulinkynnet kuorineen. 

Paahda uunissa noin 15–20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat paahtuneet reunoilta. Kaada kasvikset mortteliin tai tehosekoittimeen ja aja karkeaksi salsaksi. Mausta suolalla, pienellä määrällä etikkaa sekä kourallisella tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Salsa säilyy jääkaapissa pari–kolme päivää.

Tarjoa esimerkiksi tacojen lisäkkeenä. Salsa sopii hyvin myösitse tehtyjen nachojen dipiksi.

_____

Tomaattisalsalla ennakoin tulevaa, sillä huomenna blogiin ilmestyy jumalaiset tacot. Pysy siis kuulolla!