• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Kastikkeet ja tahnat Lisäkkeet

Paahdettu tomaattisalsa

Paahtaminen tekee liki kaikelle ruoalle hyvää. Ajatelkaa nyt. Paahdettu leipä, paahdettu valkosuklaa, paahdettu tomaattikeitto, paahdettu sipuli tai paahdettu vaahtokarkki – ihan järjettömän hyviä koko sakki.

Paahdettu tomaattisalsa kuuluu samaan sarjaan. Uunissa tai grillissä salsa saa syvyyttä ja makua, johon tuoresalsa, niin raikasta kun se onkin, ei koskaan pysty. Kiihkeimpään tomaattien sesonkiaikaan punaposkien kypsentäminen kuumuudessa saattaa kuulostaa hullulta, mutta jos talvitomaateista tulee hyviä paahtamalla, mieti miten mahtavia makeista tomaateista tulee.

Aivan. Todella. Hyviä.

Salsaan tulevat kasvikset voi paahtaa grillin tai uunin lisäksi myös kuumalla pannulla hellalla. Pääasia on riittävä lämpötila, jotta tomaatit, sipulit sekä chilit paahtuvat mustareunaisiksi ja maultaan intensiivisiksi.

Resepti

Paahdettu tomaattisalsa

4–6 annosta

4 kypsää tomaattia

pieni sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

tuoretta chiliä maun mukaan

noin 1 tl punaviinietikkaa

hieman suolaa

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko tomaatit, poista kanta. Laita uunivuokaan tai muuhun kuumuuden kestävään astiaan tomaattilohkot, lohkottu sipuli sekä chili (reiluina paloina). Laita astiaan myös valkosipulinkynnet kuorineen. 

Paahda uunissa noin 15–20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat paahtuneet reunoilta. Kaada kasvikset mortteliin tai tehosekoittimeen ja aja karkeaksi salsaksi. Mausta suolalla, pienellä määrällä etikkaa sekä kourallisella tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa. Anna maustua vähintään puoli tuntia. Salsa säilyy jääkaapissa pari–kolme päivää.

Tarjoa esimerkiksi tacojen lisäkkeenä. Salsa sopii hyvin myösitse tehtyjen nachojen dipiksi.

_____

Tomaattisalsalla ennakoin tulevaa, sillä huomenna blogiin ilmestyy jumalaiset tacot. Pysy siis kuulolla!


2 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Kukkakaalisalaatti
Next Post: Mehevät pihvitacot »

Reader Interactions

Comments

  1. Hannele says

    25.7.2016 at 21:26

    Kiitos! Harvemmin minäkään olen kesätomaatteja paahtanut, mutta tämä kokeilu kyllä innoitti tekemään sitä useammin. Ihan huikean maukasta!

    Reply
  2. Unknown says

    25.7.2016 at 16:37

    Ihana resepti! Varsinkin talvella paahdan tomaatit melkein aina, eihän ne muuten millekään maistu..

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT