| | |

Mehevät pihvitacot

Yhteistyössä Atria

Grillaus ja kesä – mikä pari! Säästä viis, kyllä suomalainen grillaa uimapuvussa tai toppatakissa. Onneksi juuri nyt pärjää vain ensinmainitulla.

Meillä grilli kuumenee kesällä monta kertaa viikossa. Välillä grillaamme pikaisesti kaasugrillillä, välillä hitaasti pallogrillillä. Kun syöjiä on niin paljon, että pöydän ympärille kannetaan kaikki pihan tuolit, kuumenevat molemmat grillit. Silloin saattaa kuumentua vähän grillimestarikin.

Tässä reseptissä käytetty Rib Eye Steak on parasta pihvilihaa, joka tunnetaan ehkä paremmin ranskankielisellä nimellä entrecôte. Lihassa on mukana hieman rasvaa (ks. alin kuva), mikä pitää pihvin mahtavan mehevänä. Pieleen ei voi mennä, jos muistaa kaksi pihvinpaistajan perussääntöä: ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja paista pihvi tulikuumalla grillillä (tai sisällä pannulla).

Nyt pihvi sujahtaa kasvisten ja kastikkeiden kanssa tortillaletun väliin. Makua ruoassa on tuhdisti, sillä liha on maustettu rubilla eli helpolla kuivamausteseoksella ja kastikkeita on kaksi. Kun rub saa olla lihan pinnalla rauhassa, se ikään kuin sulautuu lihaan eikä pala kuumassakaan grillissä.

Pihvitacot ovat pikaruokaa, jos ruoan esivalmistelee edellisenä päivänä. Paahdettu tomaattisalsa ja korianterilla maustettu majoneesi vain paranevat tekeytyessään jääkaapissa vuorokauden. Myös pihvien rub-mauste imeytyy lihaan parhaiten, kun se saa olla rauhassa yön yli. Sitten vaan kasvikset, tortillaletut ja kastikkeet pöytään, grilli kuumaksi ja syömään.

Resepti

 

 

 

Rub-maustetut Rib Eye -tacot

2–4 annosta

2 Atrian Rib Eye Steak -pihviä (yksi pkt, n. 600 g)

kuivamausteseos eli rub
1 tl jeeraa eli juustokuminaa jauhettuna
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
noin 1/4 tl mustapippuria myllystä
1–1 1/2 tl suolaa

korianterimajoneesi
1 dl majoneesia
kourallinen tuoretta korianteria

lisäksi
8 tortillalettuja
2 avokadoa
salaatinlehtiä
paahdettua tomaattisalsaa (resepti linkin takana)
limetinlohkoja
tuoretta korianteria
tuoretta chiliä silputtuna

Valmista paahdettu tomaattisalsa hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä. Katso resepti täältä.

Sekoita kuivamausteseoksen mausteet huolella sekaisin. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla ja ripottele noin puolet mausteseoksesta pihvien pinnalla molemmin puolin. Hiero mauste lihaan ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ota liha lämpiämään noin tunti ennen grillaamista. Lihan lämmetessä valmista korianterimajoneesi. Hienonna korianteri aivan pieneksi silpuksi ja sekoita majoneesi joukkoon. Halutessasi voit ajaa seoksen tasasemmaksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Viipaloi avokado (purista viipaleiden päälle limetin mehua tummumisen ehkäisemiseksi) ja laita salaatinlehdet, korianteri ja limetinlohkot esille. Lämmitä tortillalettuja halutessasi.

Kuumenna grilli kuumaksi. Paista pihvejä 3–4 minuuttia per puoli. Anna lihan vetäytyä muutama minuutti foliokääreessä ennen viipalointia. Tarjoa loppu kuivamausteseos pöytämausteena.

_____

Resepti on osa Blogirinki Median ja Atria kesäkampanjaa. Kurkkaa myös muiden bloggajien grillausreseptit ja viritä grilli kuumaksi. Ja muista seurata Instagramissa Atrian mehevää tiliä – seuraajien kesken arvotaan joka viikko pallogrilli ja grillattavaa (kampanja-aika kestää 7.8. saakka).

Yhteistyössä Blogirinki Media ja Atria