Pakkasen pelästyttäjä (avokado-verigreippisalaatti)

Pakkanen paukkuu nurkissa, kirjaimellisesti. Kolmenkymmenenviiden miinusasteen lämpötila (siis mikä lämpö, kysyn vaan) saa talvelle peukuttavankin katsomaan kalenteria: joko se kevät kohta tulisi?

Pata- ja uuniruoat ovat mahtavia pakkasruokia. Erityisen hyviä ne ovat silloin, kun sää sallii postilaatikkoa pidemmät ulkoilut *. Nyt ei pihalla viihdy koirakaan, joten oli pakko keksiä jotain keväistä syötävää, joka pelästyttäisi pakkasen vähän iisimmäksi nyt ainakin.

Kaukaa tuoduista hedelmistä koottu, keväisen värinen ja – makuinen avokado-verigreippisalaatti oli maukas ja raikas. Chili- ja kookoshiutaleet antoivat hedelmille hieman itämaista vivahdetta. Oli hyvää! Jos näin keväinen salaatti ei säikäytä säätä, ei siihen auta kuin aika. Se sentään on takuuvarma konsti.

****

Avokado-verigreippisalaatti
kahdelle

2 avokadoa
2 verigreippiä
(limen tai sitruunan mehua)
ripaus suolaa
1/2-1 tl kuivattua chiliä rouheena
1-2 tl kookoshiutaleita
parmesanlastuja

Kuori avokadot ja leikkaa ne lohkoiksi. Pirskottele päälle hieman sitruunan tai limen mehua, jotta lohkot eivät tummu. Kuori verigreipit siten, että valkoistakaan kuoren osaa ei jää hedelmälihaan. Lohko verigreipit kalvojen vierestä siten, että saat kalvottomia lohkoja. Asettele avokadot ja verigreipit lautaselle. Ripottele hedelmien päälle ihan pikkuruinen hyppysellinen suolaa (laitoin yrittisuolaa) sekä chiliä ja kookoshiutaleita. Vuole parmesanista lastuja ja laita salaatin päälle.

****

*joojoo, myönnetään. Ulkoilu pakkasella on asenne- ja vaatetuskysymys. Ensimmäisestä on uupelo.

3 Comments

  1. Harmi kun niitä keuhkoputkia tosiaan ei voi pukea lämpimiksi, eli ei se vaatetuskaan ihan kovimmilla pakkasilla pelasta! Eikä edes asenne.

    Toivotaan että nää pakkaset ois olleet nyt tässä ja valon lisääntyessä myös lämpö lisääntyisi.

  2. Sama uupelo vaivaa täälläkin, tuntuu että ihan näivettyy, kun raitista ilmaa ei joko saa ollenkaan tai se on niin kylmää, että keuhkoputket itkee tuskasta. No, pikkuhiljaa. Valoa sentään on jo enemmän:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.