Parhaat palat vuodelta 2017

Vuosi 2017 oli monella tapaa vähän yllättävä. Universumi lykkäsi eteen isolla kauhalla – ja kirjolla – tapahtumia, sattumia, haasteita, vähän hämmennystä ja yllätyksiä. Kaikkea oli riittävästi, ihan sitä tavallista arkeakin, mutta vahviten vuodesta haluan painaa mieleeni kaksi asiaa: Söin edellisvuosia enemmän yhdessä ystävien kanssa sekä lounaita että illallisia ja koin ajatuskuplaa laajentavia kokemuksia. Molemmat hymyilyttävän hienoja juttuja.

En useinkaan tee mitään maailmaa tai elämäntapaa mullistavia uuden vuoden lupauksia, mutta tuo ystävien kanssa syöminen säilyy tavoitteena tänäkin vuonna. Kalenterissa on vuoden ensimmäiselle kuukaudelle jo viidet ruokatreffit – ihanaa. Yksi ihanimmista keksinnöistä viime vuonna oli kuukausittaiset torstaitreffit kahden ystävän kanssa. Treffit laitetaan kalenteriin ihan kuten mikä tahansa tärkeä (työ)tapaaminen, eikä tärkeitä tapaamisia noin vaan peruta. Suuntaamme aina samaan ravintolaan, Ostroferiaan, koska poikkeuksellisen ihanat kokoontumiset ansaitsevat parhaat puitteet, ruoat ja juomat. 

Myös blogivuotena vuosi 2017 oli upea, vaikka kaksi viimeistä joulukalenterin luukkua jäikin ajastuksen epäonnistumisen vuoksi julkaisematta. Seitsemän bloggausvuoden jälkeen olen edelleen yhtä innoissani hommasta kuin aiemminkin. Ja niin taidatte olla tekin, sillä tilastot kertovat, että teitä lukijoita on selvästi enemmän kuin aiemmin ja viihdytte Kokkipottilan juttujen parissa aiempaa kauemmin. Viime vuonna sain teiltä aivan ihania kommentteja some-kanavissa, yksityisviesteinä ja sähköpostitse. Ette ehkä arvaakaan, miten tärkeitä, merkityksellisiä ja sykähdyttäviä kaikki viestit ja kommentit ovat. KIITOS! Kommentit ja keskustelut ovat iso osa sitä yhteisöllisyyttä, josta pidän. Viime vuonna järjestyi myös ihanan paljon yhteisöllisiä hetkiä muiden bloggaajien kanssa. Nekin on tosi tärkeitä ja merkityksellisiä hetkiä.

Vuoden 2017 luetuimmat reseptit olivat:

Pad Thai eli paistetut nuudelit

Paras joulusinappi

Rahkasämpylät

Omenhillo uunissa

Ramen-keitto

Kaikki yllä olevat reseptit ovat täälläkin aivan vakiokäytössä, ne toimivat kyllä vallan mainiosti. Reseptijuttujen väliin top 5 -listalle kiilasi tomaattien koulintaa käsittelevä juttuni. Kohta se kevät taas koittaa! Luetuimmissa resepteissä on monta vanhaa reseptiä, jotka kolkuttelevat kärkisijoja vuosi toisensa perään. Onneksi mukaan mahtuu yksi uusikin resepti (rahkasämpylät). Muista viime vuoden resepteistä minulle jäivät erityisesti mieleen nämä:

Tammikuu: mangokastike salaatille

Helmikuu: Brownie-jäätelökakku ja lihapullacurry

Maaliskuu: Suklaa-vadelma ice box -kakku

Huhtikuu: hummuksella täytetyt kananmunat

Toukokuu: thaimaalaiset papukakut

Kesäkuu: korealainen kaalisalaatti

Heinäkuu: kirsikka-sitruunajäätelö

Elokuu: paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

Syyskuu: rahkasämpylät ja nopea intilainen curry

Lokakuu: indonesialainen gado gado -salaatti ja meksikolainen linssipata

Marraskuu:kananmunaton caesar-kastike

Joulukuu: gluteeniton saaristolaisleipä, salt&vinegar -pähkinät ja leivän sisällä paistettu juusto

Toivottavasti alkanut vuosi tuo yhtä ihania seikkailuja, ruokia ja kohtaamisia kuin päättynytkin vuosi. Hyvää vuotta 2018!

_____

6 Comments

 1. Mahtavaa! Kiitos, Kielo!
  Kiva, että löysit blogista niin kiinnostavia reseptejä, että innostut niitä kokeilemaan. Se on ihan parasta.

  Ihanaa vuotta 2018!

 2. KIITOS, Hanna <3
  Oi, et ehkä arvaakaan, miten tärkeää (ja ihanaa) on saada tällaista palautetta. Ja ihana kuulla, että koet yhteistyöpostauksetkin mielekkäinä. Ajattelen niistä samalla tavalla kuin muistakin postauksista: teen niistä niin aitoja, reseptiikaltaan toimivia ja ilolla tehtyjä kuin suinkin osaan. Se on siis välittynyt! Jee.

  Kivaa alkanutta vuotta!

 3. Olipa hyvä kooste! Ajauduin laavaamaan sen myötä blogisi reseptilistaa vähän kattavamminkin läpi ja korvan taakse päätyi monen monta reseptiä odottamaan toteutusta. Kiitos niistä! Arkiruokien keksiminen on taas hitusen helpompaa. Mahtavaa alkanutta uutta vuotta sinulle ��

  Kielo

 4. Tähän blogiin on aina ihana palata! En ehkä aina ole niin aikaansaava kokkausten toteuttaja mutta sitäkin innokkaammin tykkään lukea hyvin tehtyjä postauksiasi. Koen myös että yhteistyöpostaukset ovat muuta kuin pelkkää markkinointia, siksi en vältä niitäkään tässä osoitteessa.
  Hyvää uutta vuotta sinulle!
  Hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.