Pehmenneiden tomaattien pelastus

Kun kirsikkatomaatit ovat nähneet parhaat päivänsä ja pehmenneet, saa niihin helposti uutta sykettä pehmentämällä niitä lisää. Uunissa puolikuivatetut tomaatit ovat hyviä siltään, mutta mainioita (pasta)salaatissakin. Tomaatti tykkää liki kaikista yrteistä, joten makumaailmaa voi muutella kaapin sisällön mukaan. Sujauta tomaattien päälle kuivattujen yrttien purkinpohjat, kohta aurinko jaksaa kasvattaa jo uutta satoa.

****

Uunissa kuivatetut tomaatit

kirsikkatomaatteja

(oliivi)öljyä

kuivattuja yrttejä (esim. oregano, basilika, timjami tai rosmariini)

valkosipulinkynsi

suolaa

pippuria

Puolita kirsikkatomaatit. Pehmenneet tomaatit sopivat uunitettaviksi mainiosti. Nosta tomaatinpuolikkaat uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Halutessasi voit pilkkoa valkosipulin pieniksi ja ripotella tomskujen päälle, minä halusin mietoa valkosipulin aromia ja lohkoin kynnen muutamaan osaan.

Laita vuoka uuniin 100-120 asteeseen ja paista tomaatteja vähintään tunti, mieluusti pidempäänkin. Jos haluat, voit laittaa uunin luukun väliin puukapustan, jolloin haihtunut kosteus pääsee uunista ulos (hyviä tulee vaikka kosteus jäisi uuniinkin).

****