Pikapulla – valmista puolessa tunnissa

Pulla pöytään puolessa tunnissa? Kyllä! 

Tämä pikapulla ei kohotusta kaipaa. Ainekset sekoitetaan nopeasti yhteen, taikina lusikoidaan leivinpaperin päälle ja paistetaan kuumassa uunissa. Pikapullasta tulee pinnaltaan ihanan rapeaa ja sisältä mehevää. Näin laskiaisena pullapalan päälle voi lusikoida hilloa ja kermavaahtoa.

Resepti

Pikapulla

8–12 annosta

taikina

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

(1–2 tl kardemummaa) 

125 g voita

1 kananmuna

2 dl maitoa

päälle

kananmuna voiteluun

raesokeria tai tomusokeria

Kuumenna uuni 225 asteeseen (tehokkaassa kiertoilmauunissa riittää 200 astetta). Mittaa kuivat aineet sekä voi kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja maito ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.

Lusikoi taikina leivinpaperille kranssin tai pitkon muotoon. Voitele halutessasi kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria tai viimeistele vasta valmis, jäähtynyt pulla tomusokerilla. Paista pullaa 15–20 minuuttia eli kunnes pulla on kauniin ruskea pinnaltaan. Paistoaikaan vaikuttaa uunin tehon lisäksi pullan muoto ja paksuus.

_____

Reseptin pikapullaan olen saanut herra Kokin äidiltä, joka on saanut sen ystävältään.