• Info
  • Suupaloja-kirja
  • Reseptit
  • TIlaa uutiskirje

Kokit ja Potit

Ruokablogi

  • Pääsiäinen
  • Arkiruoka
    • Kala- ja merenelävät
    • Kasvisruoat
    • Keitot
    • Liharuoat
    • Nuudelit
    • Pastat
    • Risotot
    • Sieniruoat
    • Yhden astian ruoat
  • Salaatit
  • Ruokakulttuurit
    • Aasialaiset ruoat
    • Italialaiset ruoat
    • Tex mex -ruoat
  • Aamupala & brunssi
  • Leivonta
    • Cookiet ja pikkuleivät
    • Kakut
    • Karkit ja makeiset
    • Leivät & sämpylät
    • Pannukakut, vohvelit & letut
    • Piirakat
  • Suupalat & naposteltavat
  • Illanistujaiset
  • Juomat
  • Jälkiruoat
    • Jäätelöt
  • Juhlat
    • Joulukalenteri
    • Kevään juhlat

Arkiruoka Kasvisruoat

Täydelliset lounasleivät kahdella täytteellä

Kaupallisessa yhteistyössä Fazer

Teen töitä kotitoimistossa kolmena arkipäivänä. Rakastan tehdä töitä kotoa käsin: villasukat on jalassa, pyykkikone pyörii ja puhelinpalaverit voi hoitaa vaikka sohvalla pötkötellen. Yksi miinuspuoli kotitoimistossa kuitenkin on. Lounaat ovat aivan luvattoman huonolla tolalla. Siksi innostuin, kun Fazer pyysi minua mukaan kaupalliseen yhteistyöhön juuresleipien tiimoilta. Lisää nopeita ja sopivan kevyitä lounasvaihtoehtoja!

Kaikkein tavallisin lounas on salaatti – suosikkini, eli jäätelölounas, kun ei ole se kaikkein terveellisin vaihtoehto. Parin viikon aikana olen nyt testannut Fazerin juuresleipiä lounaalla joko salaatin täydentäjänä kevyillä täytteillä tai kokonaisena lounaana tuhdimmilla täytteillä. Toimiva konsepti molemmilla tavoilla. Suosikikseni juuresleivistä on noussut uusin leipä, jossa viljojen rinnalla leivonnassa on käytetty reilusti linssejä ja bataattia, käytetystä viljasta 100% on kotimaista kauraa. Muina makuina juuresleivissä on palsternakka ja porkkana, punajuuri ja porkkana sekä rukiininen kesäkurpitsa-palsternakka. Leivissä ei juureksia ja kasviksia ole säästelty, sillä yli kolmannes jauhoista on korvattu juureksilla tai muilla kasviksilla.

(ps. postauksen lopussa on kilpailu)

Leipien päälle olen ladannut kaikkea. Hummus, rakkaani, on aina erinomainen vaihtoehto erityisesti silloin, kun leivältä kaipaa lounasmaista ruokaisuutta. Myös kuvissa olevat päälliset ovat olleet loistavia. Italiaan kallellaan olevassa leivässä on raikasta ricottaa, rucolaa ja tomaattia. Ripaus mustapippuria ja hippunen suolaa tekevät leivälle terää. Paistettu kananmuna ja iso kasa ituja on hyvä ja lämmin vaihtoehto.

Sen olen huomannut, että kun tavallinen vaalea leipä humahtaa minulla helposti “päähän” ja vie työterän pois, ei juuresleivillä ole sitä vaikutusta, päinvastoin. Proteiinipitoinen (16%) leipä ja terveelliset täytteet ovat lunastaneet paikkansa kotitoimistolaisen välipalana tai lounaana. Sitä jäätelöä voi sitten ottaa vähän jälkkäriksi.

Resepti

 

 

 

 

Lounasleivät kahdella täytteellä

ricotta-rucolaleipä tomaatilla

Fazer juuresleipä Kaura 100% Bataatti&linssi -leipää

ricotta-juustoa

rucolaa

kirsikkatomaatteja 

kananmuna-ituleipä

Fazer juuresleipä Kaura 100% Bataatti&linssi -leipää

paistettu kananmuna

reilusti ituja 

 

 KILPAILU

Kerro kommenttilootassa, mitä sinä laittaisit Fazer juureleipä Kaura 100% Bataatti&linssi -leivän päälle? Mikä toisi puhtia päivään? Vastanneiden kesken arvotaan Fazerin tuotepalkinto. Aikaa kommentointiin on sunnuntaihin 5.3.2017 saakka. Kilpailun säännöt löydät klikkaamalla tästä. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostitse, joten laitathan toimivan meiliosoitteesi mukaan kommenttiin.

_____

Kaupallisessa yhteistyössä Fazer


50 Comments

Kaipaatko nopeita arkiruokia? Klikkaa tästä arjentaklaaja-resepteihin

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Previous Post: « Karpalolemonade – raikas pinkki drinkki
Next Post: Pikapulla – valmista puolessa tunnissa »

Reader Interactions

Comments

  1. Timo says

    7.3.2017 at 12:50

    Mehevä jauhelihapihvi, cheddarviipale, siivuina tomaatti/kurkku/sipuli/salaatinlehti (mausteita)

    Reply
  2. Tanja says

    5.3.2017 at 20:35

    Avokadoa, mozzarellaa, js rucolaa.
    [email protected]

    Reply
  3. Hilda Hissu says

    5.3.2017 at 18:37

    Laittaisin juustoa, kurkkua ja paprikaa 🙂
    [email protected]

    Reply
  4. Satulili says

    5.3.2017 at 07:41

    Juustoa, kalkkunaleikettä ja paprikaa laittaisin leivän päälle 😊

    Reply
  5. Anonyymi says

    4.3.2017 at 18:32

    Salaattia, juustoa, kurkkua, paprikaa, tomaattia ja hyvää kinkkua..Siis ihan perusjuttuja ja leipä paahdettua. Joskus pelkkä kinkunsiivukin riittää ☺

    Reply
  6. Nenna says

    3.3.2017 at 17:55

    Juustoa ja kurkkua, lempparileivänpäälliseni 🙂

    minuhno[at]gmail.com

    Reply
  7. Anonyymi says

    3.3.2017 at 09:23

    Itse tehtyä avocadotahnaa (eli murskattu avocado,sitruunaoliiviöljy,suola,pippuri),
    Hieman löysäksi jätetty keitetty muna, kirsikkatomaatteja sekä rucolaa.
    Parasta��
    pia.kristina93[at]gmail.com

    Reply
  8. Siinatar says

    2.3.2017 at 15:09

    Juustoa ja keltaista paprikaa =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar[at]gmail.com

    Reply
  9. Anonyymi says

    2.3.2017 at 10:07

    Savuasaunapalvikinkkua, raikasta jäävuorisalaattia, tuoretta kurkkua ja tomaattia. aho.helmi.h.m[at]gmail.com

    Reply
  10. Anonyymi says

    2.3.2017 at 07:25

    avokadoa, keitettyä kananmunaa ja kurkkua

    lilli_94[at]hotmail.com

    Reply
  11. Anonyymi says

    1.3.2017 at 21:31

    Roomanpadassa valmistetusta naudanpaistista leikkaisin siivuja voidellun leivän päälle. Maistuisi varmasti myös muillekin. kidtwist1982[at]hotmail.com

    Reply
  12. Unknown says

    1.3.2017 at 20:47

    Perinteiset lempparit kalkkuna, avokado ja tomaatti sitruunapippurilla maistuisivat varmasti myös tämän leivän päällä!

    Reply
  13. Unknown says

    1.3.2017 at 17:58

    Oih, pitääkin koklata noita juuresleipiä <3

    -Heidi

    Reply
  14. Juulia / Vaimomatskuu says

    1.3.2017 at 17:34

    Ihanat leivät! Mun tulisi varmasti laitettua juuri tuon nimenomaisen leivän päälle hummusta tai ehkä valkopaputahnaa, sekä kunnon loraus oliiviöljyä 🙂

    Reply
  15. Anonyymi says

    1.3.2017 at 16:46

    paahtaisin leivät. laittaisin margariinia, siivuttua avokadoa, kurkkua ja savuista porkkalaa

    jessicalonnberg[at]hotmail.com

    Reply
  16. Minna Vuo-Cho says

    1.3.2017 at 16:17

    Minä olen jäänyt koukkuun bataattihummukseen. Sen kaveriksi vähän uunissa balsamicon kanssa kypsennettyä punajuurta ja avokadoa ja jotain vihreitä rehuja.

    Reply
  17. Anonyymi says

    1.3.2017 at 15:29

    Laittaisin paistettua lohta, tuorejuuston sekaan piparjuuritahnaa ja raastettua sitruunankuorta ja rukolaa päälle

    Reply
  18. Pullahiiri/Taru says

    1.3.2017 at 14:57

    Joku ihana itse tehty tuorejuustolevite maistusi ihan varmasti. Tai sitten herkulliset juustosiivut leivän päälle!

    Reply
  19. Anonyymi says

    1.3.2017 at 13:54

    Eestiläistä Savusuitsu-juustoa ja tuoretta kurkkua. tuula.virtanen53[at]gmail.com

    Reply
  20. Anonyymi says

    1.3.2017 at 11:56

    Hyvänmakuinen tuorejuusto riittää vallan mainiosti. eeva_kannosto[at]hotmail.com

    Reply
  21. Anonyymi says

    1.3.2017 at 11:32

    Raikasta vihersalaattia, juustoa, tomaattia ja päälle tuoretta inkivääriä. ihmemiestv[at]gmail.com

    Reply
  22. Anonyymi says

    1.3.2017 at 11:25

    Ohuen ohutta savusaunapalvia ja tuoreen kurkun viipaleita. tuula.virtanen53[at]gmail.com

    Reply
  23. anna s. says

    1.3.2017 at 11:20

    Laittaisin juustoa, tomaattia ja kurkkua 🙂
    [email protected]

    Reply
  24. Anonyymi says

    1.3.2017 at 11:11

    Juuresleipä paahdettuna, päälle muutama siivu hyvää kalkkunaleikkelettä ja avokadon puolikas siivutettuna.

    h_lammas[at]hotmail.com

    Reply
  25. Anonyymi says

    1.3.2017 at 11:06

    Kinkkusuikaleita, mozzarellajuustoa ja ripaus basilikaa päälle. Nam. 🙂
    villahuvikumpu22[at]gmail.com

    Reply
  26. Anonyymi says

    1.3.2017 at 08:05

    Laittaisin leivän päälle avocadoa, hippu hunajaa ja tomaattisiivut, sekä tuoretta basilikaa.. nam..

    Reply
  27. Anonyymi says

    1.3.2017 at 04:10

    Tomaattisiivuja, avocadoa ja vähän mustapippuria
    arlabehm[at]gmail.com

    Reply
  28. Unknown says

    28.2.2017 at 21:20

    Laittaisin leivän päälle fetaa ja hunajaa 🙂

    Reply
  29. Anonyymi says

    28.2.2017 at 20:59

    Fetatahnaa ja kirsikkatomaatteja. [email protected]

    Reply
  30. Mari says

    28.2.2017 at 19:43

    Siivu hyvää juustoa ja paprikaa <3

    Reply
  31. Anonyymi says

    28.2.2017 at 19:14

    Tuula
    Maapähkinävoi tai avokado on ihanaa leivän päällä. Lisäksi ohut kalkkunaleike ja pari punasipulirengasta, vihersalaatista pala, terveellinen ja ravitseva iltapala teen kanssa.

    Reply
  32. Veera says

    28.2.2017 at 19:11

    En ole vielä näitä juuresleipiä maistanutkaan. Mä laittaisin leivän päälle avokadoa, herneenversoja ja mustia sesaminsiemeniä.

    Reply
  33. Merituuli says

    28.2.2017 at 17:09

    Minä tykkään noista juuresleivistä, varsinkin punajuurisesta. Juuri paahdettuna ne ovat minusta parhaillaan. Vastapaahdetun leivän päälle voita ja juustoa, niin että juusto hiukan sulaa. Sitten reilu kasa lehtisalaattia tai pinaattia, leikkele tai paistettu muna ja ripaus suolaa munalle. Nam!

    Reply
  34. Anonyymi says

    28.2.2017 at 16:53

    Leivän päälle tulisi tsatsikia fetalla. anu.lahdenpera[at]gmail.com

    Reply
  35. Unknown says

    28.2.2017 at 16:04

    Paahdettuna leivän väliin voisi laittaa ite tehtyjä jauhelihapihvejä ja salaattia -tomaattia unohtamatta. Raskaan työn raataja ei huonolla lounaalla jaksa !

    Reply
  36. Jossu says

    28.2.2017 at 15:57

    Hummusta ja ituja, voita, leikkelettä ja paprikaa tai vähän voita, keitettyä kananmunaa ja tomaattia (munan alle – ainoa oikea järjestys;))
    Johanna.rosenberg[at]gmail.com

    Reply
  37. Aino says

    28.2.2017 at 11:16

    Ihanan kuuloiset uutuusleivät, maistuisi!

    Omieni päälle laittaisin hummusta, avokadoa ja silmuja <3

    Reply
  38. minni says

    28.2.2017 at 08:41

    Mä olen noita leipiä kaupassa katsonut, mutta en ole vielä tartuttanut mukaan. Päällehän tulisi tietysti salaatti, paprika, tomaatti ja chorizo tai pepperoni.

    Reply
  39. Johanna / Hellan ja viinilasin välissä says

    28.2.2017 at 08:10

    Meillä muksut on ihastuneet juuresleipiin. Päälle tulee aina vuohenjuustoa, rucolaa ja tomaattia.

    Reply
  40. Anonyymi says

    28.2.2017 at 07:52

    Hummusta, vegaanista savujuustoa, tomaattia ja rapsakkaa salaattia.
    -Kipsuli-
    [email protected]

    Reply
  41. Kukkaisunelmia says

    28.2.2017 at 07:29

    Avocadoa ja vuohenjuustoa. <3 kukkaisunelmia[at]gmail.com

    Reply
  42. Teija says

    28.2.2017 at 05:48

    Kauraleipä on niin hyvää, ettei oikeastaan tarvitse kuin levitteen päälle.
    hamalainentm[at]gmail.com

    Reply
  43. Anonyymi says

    28.2.2017 at 03:59

    Mun leipiini tulisi joko ihan perus juusto-tuorekurkku kahden leivän väliin ja leikattuna puoliksi, tai sitten kevut paahto leiville, paistettu kananmuna ja kalkkunaleike ja paprikaa.
    mirkku65 at gmail.com

    Reply
  44. Hanna / Hannan soppa says

    27.2.2017 at 20:53

    Ihanan simppelit ja silti herkulliset täytteet! Pitääkin testata tuota kauraleipää, harmi vaan, ettei siitä ole samalla vaivalla tehty gluteenitonta.

    Reply
  45. Lusikka says

    27.2.2017 at 20:43

    Punajuuri-hummusta, hiukan seesaminsiemenia ja muutama loraus balsamicoa. Herkku on taattu!

    Reply
  46. Anonyymi says

    27.2.2017 at 18:52

    Turkkilaiseen juguun tehtu tsatsiki on mun etäpäivälounaiden suosikkihöyste. Toimii tuon bataatti-linssileivän kanssa, testattu on! 🙂
    mari.poysti at gmail.com

    Reply
  47. Anonyymi says

    27.2.2017 at 12:16

    Avokadoa, punasipulia, ripaus pippuria:)
    -Anne-

    Reply
  48. MINI says

    27.2.2017 at 10:48

    Salaattia, tomaattia, paprikaa ja tonnikalaa 🙂

    elinan09[at]hotmail.com

    Reply
  49. Anonyymi says

    27.2.2017 at 10:01

    Paahdettujen kauraleipien päällä maistuu täydellisen kypsä avokado, rouhaisu mustapippuria, sipaus suolaa, rapeaksi paahdettu tempe-siivu ja viipaleet raikasta paprikaa.

    susamaikki a luukku.com

    Reply
  50. Xeveliina says

    27.2.2017 at 09:12

    Salaattia ja paprikasiivuja, eli suosikkejani!

    xevex82(at)gmail.com

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Hae reseptiä

Hannele

Tervetuloa Kokit ja Potit -ruokablogiin! Tarjolla on oivaltavia reseptejä helposti saatavista raaka-aineista sekä tunnelmia keittiötarhasta ja ruokamatkoilta. Lue lisää!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Tilaa Kokit ja Potit -uutiskirje. Saat tilaajalahjaksi e-kirjana loppuunmyydyn Suupaloja-kirjan parhaat palat.

Tietosuojaseloste

Avainsanat

aamupala|brunssi alkuruoat arjentaklaaja arkiruoka BBQ broileri Co-creation foodlover Hävikistä herkuksi joulu Joulukalenteri juhlat juomat jälkiruoat kanaruoat kastikkeet kasvisruoat keitot keittiöpuutarha kikherne leivonta liharuoat lisäkkeet makeat leivonnaiset matkailu merenelävät munakoiso muuta naposteltavaa nopeat ja helpot pasta peruna pikkuruoat ravintolat resepti ruoka salaatit sienet sisältöyhteistyö suklaa suolaiset leivonnaiset säilöntä tahnat/kastikkeet tomaatti yhden astian ruoat

Reseptiarkisto

SUOSITUIMMAT RESEPTIT

Maailman parhaat mokkapalatHelppo lammaspaisti

Helppo tortelliinivuoka

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Tietoa Kokit ja Potit -sivuston käyttämistä evästeistä
Käytämme evästeitä, jotta käyttäjäkokemuksesi tällä sivustolla olisi mahdollisimman sujuva. Ilman näitä nk. välttämättömiä evästeitä sivustoa ei voi käyttää lainkaan. Lisäksi käytämme evästeitä kävijädatan keräämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Hyväksy kaikki evästeet tai muokkaa evästeasetuksia. EvästeasetuksetHYVÄKSY
Tietoa evästeistä

Tietoa evästeistä

Tällä sivustolla käytetään evästeitä sujuvan ja turvallisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi. Näitä välttämättömiä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa ja ilman näitä evästeitä, tämä sivusto ei toimi.

Käytämme myös kolmansien osapuolien evästeitä analyysitietojen keräämiseen. Evästeiden avulla tutkimme mm. kuinka kauan vietät aikaa sivuillamme ja millä sivuilla vierailet. Emme pysty suoraan tunnistamaan sinua näiden tietojen avulla. Lisäksi saatamme näyttää sinulle kohdennettuja mainoksia sekä käyttää evästeitä muussa upotetussa sisällössä. Näitä evästeitä säilytetään käyttämässäsi selaimessa vain jos annat siihen luvan. Voit perua antamasi luvan koska tahansa. Luvan peruminen saattaa vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.
Necessary
Always Enabled

Tarvittavat evästeet ovat välttämättömiä, jotta tämä sivusto olisi käyttäjäystävällinen ja turvallinen. Välttämättömät evästeet eivät kerää henkilötietoja, eivätkä lähetä tietoja kolmansille osapuolille.

Non-necessary

Sivutollamme käytetään evästeitä, jotka eivät ole välttämättömiä sivun toiminnan kannalta, vaan niitä tarvitaan mm. analyysitietojen keräämiseen, mainosten näytämiseen ja muuhun upotettuun sisältöön. Tällaiset evästeet saattavat kerätä henkilötietoja, kuten ip-osoitteita ja laitetietoja ja sekä yksityiskohtaista tietoa sivun käyttämisestä. Sivuston käyttämisestä kerättävään tietoon ei yhdisty henkilötietoja, joita Kokit ja Potit tallentaisi tai käsittelisi. Velvollisuutemme on kysyä sinulta lupaa näiden ei-välttämättömien evästeiden käyttämiseksi.

SAVE & ACCEPT