Tervetuliaismaljan suolaiset ja makeat parit: ruisneliöt porotahnalla ja salmiakki-valkosuklaaleivokset

Alkanut viikko on täynnä juhlaa: viikon aikana juhlitaan uusia ylioppilaita, ammattiin valmistuneita, koulunsa päättäneitä, lukuvuoden ahertaneita ja virallisen kesän alkua.

Onnea!

Meillä juhlittiin kesää ja valmistuaisia jo viikonloppuna – keittiötarhan laajennus on viittä vaille valmis. Pienten viimeistelyhommien, kuten mullanlevityksen, kivitöiden ja istutuksien, tekemättömyyden ei annettu haitata juhlia. Nostimme maljat uusille kasvatuslaatikoille ja erävoitolle vuohenputken painajaismaisesta juurakoista.

Juhlakattaus tehtiin suomalaisia tuotteita suosien sinivalkoisen jalanjälkikampanjan hengessä. Pöytäliinaksi hankin puhtaan valkoisen lakanan (Finlayson)jatervetuliaismaljojen viirit kiinnitin pehmeällä langalla (Novita). Kotimaisuus näkyi myös tarjottavissa: ruisleipää ja salmiakkia (Fazer) klassisempaa suomalaista tarjottavaa saa hakea. Ja kuin kanana orrella heilui emäntä keittiössä päällään kotimainen esiliina (Nanso).Suomalaisten yritysten ja tuotteiden suosiminen on aina ollut minulle ja meille tärkeää. Yrittäjän tyttärenä ja yli kymmenen vuoden yrittäjäkokemuksella ei syitä ehkä tarvitse edes kertoa. 


Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja on Suomalaisen Työn liiton, K-kauppojen sekä suomalaisten elintarvikevalmistajien ja käyttötavarateollisuuden yhteistyöhanke, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta suomalaisita tuotteista ja niiden ostamisen myönteisistä vaikutuksista. Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluja, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Pienet teot, isot vaikutukset. Kampanja kestää koko vuoden ja myös Kokkipottila on mukana menossa kerran kuussa vuoden loppuun saakka, ilolla ja innoissaan! 

http://www.avainlippu.fi/avainlippu

Kampanjaan liittyvän haasteen on ottanut vastaan jo liki 10 000 suomalaista – liity joukkoon! Seuraa Sinivalkoisia jalanjäkiä myös Facebookissa.

****

Ruisneliöt porotahnalla
20-30 kpl

4-6 kpl Real ruisleipää (Fazer)

porotahna
1/2 pienehköstä sipulista
200g maustamatonta tuorejuustoa
100 kylmäsavupororouhetta
n. 1/2 tl suolaa
n. 1 tl (makeaa) sinappia
mustapippurirouhetta
tilkka maitoa tahnan notkistamiseen
ruohosipulit

Kuori sipuli ja tee siitä pienenpientä hakkelusta. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua hetki. Ruohosipulit voi leikata pätkiksi tai silpuksi – niillä koristellaan neliöt.

****

Salmiakki-valkosuklaaleivokset

1 pussi Super salmiakkeja
muutama pala valkosuklaata

Sulata suklaapalat joko vesihauteessa tai pienellä lämmöllä mikrossa. Laita puolet karkeista lautaselle ja valuta salmiakkien päälle sulaa suklaata. Nosta varovasti leivoksille kansi. Varo painamasta päällimmäistä salmiakkia, ettei suklaa valu välistä pois. Laita leivokset jääkaappiin jähmettymään.

****

www.blogirinki.fi

 Yhteistyössä Suomalaisen työn liitto