| |

Lemonade tuorepuristetusta sitruunamehusta

Kesän paras juoma syntyy vain kolmesta ainesosasta: sitruunoista, vedestä ja sokerista. Klassinen lemonade eli sitruunajuoma on täydellinen hellepäivän raikastus.

Tänään sitruunajuoma piti tarhurit virkeänä, kun lapio heilui ja saha lauloi keittiötarhaa laajennettaessa. Lemonade on oivallinen juoma paitsi multakasassa nautittuna myös brunssi- tai bilepöydässä. Silloin makeutetun sitruunamehun voi laittaa tarjolle laimentamattomana, ja jokainen voi lantrata itselleen sopivan juoman valitsemallaan lantringilla. Veden voi vaihtaa kuplaveteen tai kuohuviiniin, terästystä voi laittaa tilkan myös vedellä jatkettuun juomaan.

****

Lemonade

2 dl sokeria
2 dl vettä

3 dl tuorepuristettua sitruunamehua (noin 6 sitruunaa)
7-10 dl vettä (tai kivennäisvettä)
mintunlehtiä
jääpaloja

Mittaa kattilaan 2 dl sokeria ja saman verran vettä. Kiehauta ja sekoita, jotta sokeri liukenee veteen. Jäähdytä siirappi. Purista sitruunoista mehu ja sekoita mehu jäähtyneeseen sokeriliemeen. Lisää jääkylmää vettä (tai kivennäisvettä tai kuohuviiniä) ja tarjoa jäiden kanssa. Koristele mintunlehdillä.

****

8 Comments

 1. Joo, jos sokeria aletaan laskemaan, täytyy juoda vettä.
  Ja lemonade on sentään paaaaljon parempaa kuin jaffa!

 2. Tätä pitää kyllä kokeilla! Sokerin määrä hirvittää mutta ihan turhaan, kun just join viimeiset tilkat jaffaa… 😀

 3. Tonkka sen pitää olla!
  Kivistön bileet kuulostaa aina vaan yhtä ihanalta. Harmi, etten päässyt mukaan.

 4. Erinomainen perusedellytys 😀
  Hyvältä maistu lemonade aamullakin, vaikka helleraja valuikin etelään.

 5. Just kirjoitin (muiden tekemästä) lemonadesta Prinsessakeittiöön. Niiiiiin hyvää. Pitänee ihan tilata kauppaan pari laatikollista sitruunoita, eihän litra riitä mihinkään! 🙂

 6. Ehdoton hellejuoma! Tulee mieleen reilun kymmenen vuoden takainen vaihtariaika Jenkeissä, kun joka paikassa oli tarjolla lemonadea, se oli ihan perusedellytys, jos jotain tarjottiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.